Mai multe site-uri guvernamentale din Israel, printre care și cel al guvernului, au fost atacate luni seară. Site-urile au devenit imposibil de accesat.
Conform publicației Haaretz, 'este cel mai mare atac cibernetic din istorie asupra Israelului', a declarat o sursă din sistemul național de securitate pentru cotidianul citat.
De asemenea, au fost vizate și site-urile premierului, ale Ministerului Sănătății, Internelor și Justiției.
Citește și: Război Ucraina: Convorbire între premierul israelian Bennett şi preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat telefonic luni despre conflictul din Ucraina cu premierul israelian Naftali Bennett, a indicat Kremlinul într-un comunicat, adăugând că apelul a fost la cererea Israelului, relatează Reuters.
Kremlinul a afirmat că Bennett i-a spus lui Putin despre contactele sale recente cu lideri ai mai multor ţări pe această temă şi că ambii lideri au convenit să continue dialogul. Premierul israelian a avut numeroase convorbiri cu preşedintele rus în încercarea de sprijinire a eforturilor de soluţionare a conflictului dintre Ucraina şi Rusia.
Citește și: SUA şi China pledează să fie menţinute deschise 'liniile de comunicare' cu privire la Ucraina
Reprezentanţi ai guvernelor SUA şi Chinei s-au reunit luni la Roma pentru a aborda, între altele, războiul din Ucraina, subliniind în acest sens importanţa menţinerii 'deschise a liniilor de comunicare' între cele două puteri, relatează EFE.
Întâlnirea, care s-a desfăşurat timp de peste opt ore cu uşile închise într-un hotel din capitala Italiei, a servit la trecerea în revistă a relaţiilor bilaterale, dar şi la abordarea războiului din Ucraina după invazia Rusiei în 24 februarie. După 'discuţii substanţiale' despre conflictul din Ucraina şi alte chestiuni bilaterale, părţile 'au subliniat, de asemenea, importanţa menţinerii deschise a liniilor de comunicare' între Washington şi Beijing, a informat Casa Albă.
În acelaşi timp, SUA au avertizat luni că vor exista 'consecinţe' pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul 'poate face mai mult decât orice altă ţară' pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina, informează EFE.
O declaraţie în acest sens a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comentariu la informaţiile apărute în presă potrivit cărora Moscova ar fi solicitat ajutor Beijingului în cadrul invaziei sale în Ucraina, lucru negat atât de autorităţile chineze, cât şi de Rusia. 'Am spus foarte clar atât în privat, cât şi în public Beijingului că vor exista consecinţe în cazul că va oferi unui astfel de sprijin', a insistat acelaşi purtător de cuvânt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu