Singura universitate care interzice aplicația de inteligență artificială ChatGPT, pentru a preveni plagiatul

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O universitate nu aprobă inteligenţa artificială ca "sursă de inspiraţie" pentru lucrările academice.

Institutul de Științe Politice din Paris, cunoscut și ca SciencesPo, cea mai bine cotată instituție de învățământ superior din Franța în domeniul științelor sociale și umane, cu programe de studiu renumite în științe politice și relații internaționale, a interzis vineri, 27 ianuarie, software-ul de inteligență artificială ChatGPT, pentru a preveni frauda academică, scrie The Huffington Post.

Studenţii care folosesc ChatBot riscă exmatricularea

Sancțiunile pentru studenții care folosesc acest sistem de inteligență artificială bazat pe dialog pot merge până la exmatricularea din instituție sau chiar din învățământul superior francez în general, mai notează sursa citată. Este prima universitate din Hexagon care ia această măsură.

Conducerea Sciences Po anunță că “utilizarea, fără a preciza transparent, a ChatGPT la Sciences Po, sau a oricărui alt instrument care utilizează inteligența artificială este, cu excepția unei utilizări în scop pedagogic supervizată de un profesor, strict interzisă deocamdată în timpul producției de lucrări scrise sau [prezentări] orale”, se arată în comunicatul de presă trimis tuturor studenților și profesorilor, conform sursei menționate.

Conform ultimului clasament universitar QS Ranking, Sciences Po este a treia universitate în lume la domeniul de studii Politics, după Universitatea Harvard (SUA) și Oxford (Marea Britanie). După cum se arată pe site-ul instituției, printre absolvenți se numără Pierre Trudeau, fost premier al Canadei, François Hollande, Jacques Chirac, François Mitterrand și Georges Pompidou, foști președinți ai Franței, dar și actualul președinte al Republicii, Emmanuel Macron.

Amintim că, la începutul lunii, ChatGPT a fost interzis în școli publice din orașele New York şi Seattle, potrivit unor articole apărute în presa din Statele Unite. În același timp, notează Agerpres, din ce în ce mai multe universități americane au anunțat planuri care vizează mai puține teme pentru acasă și mai multe eseuri scrise și examene orale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel