Senatorii ruşi vor să trimită deţinuţii în războiul din Ucraina. Proiect de lege deja elaborat

FOTO DE Hasan Almasi, Unsplash
FOTO DE Hasan Almasi, Unsplash

Senatorii din Federaţia Rusă au elaborat un proiect de lege pentru ca deţinuţii să poată fi trimişi pe frontul din Ucraina. 

A fost întocmit un proiect de lege care prevede posibilitatea scutirii de pedeapsă a anumitor categorii de condamnaţi, pentru cei care dau dovadă de curaj şi de eroism în timpul ostilităţilor, a declarat senatorul rus Olga Kovitidi.

"Împreună cu colegul meu Andrei Klişas, am elaborat un proiect de lege privind participarea personalului militar condamnat şi a civililor care au comis o infracţiune de gravitate mică şi medie, la ostilităţi, cu perspectiva de a fi absolviţi de pedeapsă", a scris Kovitidi pe Telegram.

Potrivit acesteia, documentul presupune că, dacă condamnatul dă dovadă de curaj şi de eroism în îndeplinirea îndatoririi militare, de o atitudine conştiincioasă faţă de îndeplinirea atribuţiilor militare şi demonstrează că este dispus să-şi corecteze faptele sale, atunci, la propunerea comandamentului, instanţa de judecată îl poate scuti de executarea pedepsei sau de restul pedepsei, anulând condamnarea sau înlocuind restul pedepsei cu o formă mai blândă de pedeapsă.

Proiectul, înaintat spre aprobarea Dumei de Stat

Un proiect de lege privind implicarea condamnaţilor şi participarea la operaţiunea specială militară rusă a fost înaintat spre aprobarea Dumei de Stat a Rusiei. Kovitidi a menţionat că legea nu se va aplica în cazul celor condamnaţi pentru infracţiuni ce prevăd răspunderea penală pentru instigarea, convocarea sau participarea la revolte în masă, încălcarea regulilor de organizare a mitingurilor, adunărilor publice şi cele de discreditare a Forţelor Armate Ruse, a celor care fac propaganda simbolurilor naziste, lansează solicitări de aplicare de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, pentru distribuirea de informaţii false în mod deliberat despre utilizarea Forţelor Armate Ruse.

Potrivit Kovitidi, iniţiativa va elimina o lacună în legislaţia actuală, care nu are mecanisme legale care să permită condamnaţilor care doresc să ia parte la ostilităţi. 'Am propus modificarea Codului Penal al Federaţiei Ruse, completându-l cu Articolul 82.2, care prevede posibilitatea anulării detenţiei pe timp de război, în perioada de mobilizare, a legii marţiale sau a conflictului armat, pentru anumite categorii de condamnaţi sau amânarea executării pedepsei în legătură cu participarea la ostilităţi, a scris Kovitidi.' Scutirea de pedeapsă a acestei categorii de condamnaţi care vor lua parte la ostilităţi se va face printr-o decizie judecătorească, pe baza unei cereri a comandamentului militar şi a concluziilor procurorului, scrie Rador. 

Discuții între Elon Musk și Vladimir Putin despre condițiile de pace cu Ucraina. Ce spune Kremlinul

În opinia lui Elon Musk, organizarea de referendumuri în noile regiuni ale Rusiei sub supravegherea ONU ar putea fi o soluție la conflictul dintre Rusia și Ucraina. În același timp, Musk a menționat că Ucraina ar putea deveni o țară neutră. El a mai adăugat că ”nu crede că Ucraina va câștiga” dacă Rusia va face o mobilizare totală, potrivit Azertag.

Între timp au apărut rapoarte care îl citează pe Ian Bremmer, fondatorul Eurasia Group, o firmă internațională de cercetare și consultanță, conform căruia Musk ar fi discutat cu Putin în urmă cu câteva săptămâni despre o posibilă înțelegere ucraineană, după care acesta a postat pe Twitter planul său în această problemă.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel