Schimbările climatice ne vor răpi bucuria verii. Experții avertizaseră de ani întregi că se va ajunge aici

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Bucuria verii dispare, avertizează experții, odată ce încălzirea globală face de nesuportat anotimpul preferat al oamenilor.

Schimbările climatice fac ca bucuria verii să dispară. Potrivit The Guardian, lunile iunie, iulie și august au fost asociate relaxării în mare parte din emisfera nordică, unde trăiesc majoritatea oamenilor de pe planetă. În acest anotimp luăm cele mai lungi concedii ale anului, au loc cele mai multe nunți și sunt găzduite evenimente sportive majore cum ar fi Jocurile Olimpice și Cupa Mondială la fotbal.

Așa cum știm cu toții, vara este momentul în care televiziunile și ziarele afișează imagini cu copii care devorează înghețată după înghețată, turiștii care iau cu asalt plajele și domnișoare sau doamne în bikini. Nici cazurile de depresie nu sunt multe în acest anotimp, iar muzica ce răsună la radio are un ritm rapid și viu.

Vara aceasta a fost un anotimp al extremelor și nu s-a încheiat încă

Din nefericire, vara a fost pătată în acest an de un val de fenomene meteo extreme. Fie că vorbim de temperaturi record sau inundații istorice, sute de oameni au murit în urma calamităților, iar oamenii au început să se teamă că vara nu va mai fi vreodată așa cum ne-o aminteam noi. Deodată, întreaga furie a crizei climatice a început concomitent peste tot pe planetă.

Oamenii de știință specializați în probleme climatice au prezis de mult timp că această vreme extremă va deveni mai intensă și mai frecventă ca rezultat al emisiilor, defrișărilor și altor activități umane. Recordurile de caniculă și furtuni deja sunt depășite cu o frecvență crescută în toată lumea, însă acestea sunt cele mai evidente vara.

Cei din Nord nu au avut soare de-a lungul istoriei. Acum apar temperaturi record

Locuitorii zonelor nordice, printre care și britanicii, au trăit de-a lungul istoriei fără prea mult soare. Însă, temperaturile deja ajung la niveluri întâlnite mai degrabă în zone deșertice sau la ecuator. În zonele istoric fierbinți, localnicii au învățat să se protejeze de soare, să stea în spații acoperite, să-și acopere pielea, să meargă doar pe la umbră și să-și desfășoare activitățile doar dimineața sau seara.

Conducătorul cercetărilor pentru impactul climatic din Marea Britanie, Richard Betts, a spus că britanicii ar urma să urmeze modelul australienilor, care în loc să descrie vara drept „îmbucurătoare” o numesc „groaznică”.

„Cred că și viziunea britanicilor asupra verii s-ar putea să se schimbe”, a explicat el. „Nu aș fi surprins dacă, ca națiune, ne schimbăm viziunea despre vara caniculară odată ce devenim mai conștienți în legătură cu pericolele sale. Încă îmi place vremea călduroasă de vară, însă nu mai rămân impresionat, sunt precaut și mă protejez de caniculă, sunt foarte îngrijorat și pentru riscurile de incendii de vegetație”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel