Șapte cazuri de infectare cu virusul VARIOLA MAIMUȚEI în Marea Britanie. OMS: ”Rămâne un risc de transmitere continuă în această țară”

Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

Regatul Unit a înregistrat șapte cazuri de variolă a maimuței după ce un călător s-a întors din Nigeria cu virusul.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că au fost identificați contacții expuși și că riscul de transmitere ulterioară a fost scăzut. ”Cu toate acestea, întrucât sursa infecției în Nigeria nu este cunoscută, rămâne un risc de transmitere continuă în această țară”, se arată într-un comunicat.

Ce este virusul variola maimuței?

Variola maimuței, o infecție virală rară, este răspândită de animalele sălbatice și se găsește în general în zonele împădurite din vestul și centrul Africii. Se răspândește prin contact și expunerea la picături prin expirație, potrivit Newsweek.

Este o boală zoonotică, adică se răspândește de la animale la oameni. ”Contactul cu animale vii și moarte prin vânătoare și consumul de vânat sălbatic sau carne de tufiș sunt factori de risc cunoscuți”, a spus OMS.

Perioada normală de incubație este între 6 și 13 zile, dar poate fi de până la 21 de zile

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, dureri de corp, frisoane și epuizare. Pacienții pot dezvolta apoi o erupție cutanată, care începe pe față înainte de a se răspândi în alte părți ale corpului și ulterior formând cruste.

Pentru majoritatea oamenilor, virusul este o ”boală autolimitată” și durează două până la patru săptămâni. Majoritatea celor care sunt infectați cu variola maimuțelor se recuperează complet.

Cu toate acestea, virusul prezintă un risc pentru copii și apariția variolei maimuțelor în timpul sarcinii poate duce la complicații.

Tratamentul contra infecției cu virusul Variola Maimuței

Nu există un vaccin sau un tratament specific pentru variola maimuțelor, deși vaccinurile împotriva variolei de prima și a doua generație au fost folosite pentru a trata unii pacienți în timpul focarului din 2003 din SUA, spune ECDC în fișa sa informativă.

Unul dintre cele mai mari focare recente, conform CDC, a avut loc în 2003 în SUA, când au fost raportate 47 de cazuri confirmate de variolă a maimuței în șase state - Illinois, Indiana, Kansas, Missouri, Ohio și Wisconsin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel