Urmărește emisiunea live


Rușii fac presiuni pentru cucerirea orașului Severodonețk. Zona controlată de Ucraina e bombardată constant

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Federația Rusă face presiuni pentru cucerirea orașului Severodonețk din regiunea Lugansk.

Guvernatorul regiunii Lugansk a vorbit la o televiziune ucraineană despre avansul Federației Ruse în orașul Severodonețk.

„În Severodonețk, o parte a orașului este deja sub controlul armatei ruse”, a spus el la postul 1+1.

„Cu câteva zile în urmă au spus că au pus mâna pe întreg orașul – dar nu este cazul”, a adăugat el. „Avem băieții noștri acolo – ei ripostează. Deci, ei [rușii] nu pot avansa fără a întâmpina ripostă”

„Nu cred că există un risc de încercuire [al Severodonețk]; O retragere a trupelor rămâne posibilă la Lysychansk”, a spus Serhiy Haidai.

„Tot teritoriul rămas sub control ucrainean este bombardat”, a adăugat el, conform BBC.

Care a fost prima reacție a lui Zelenski după ce a aflat că UE a aprobat reducerea importului de petrol rusesc

Volodimir Zelenski a declarat că a durat prea mult timp pentru a se ajunge la un acord asupra noilor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei, subliniind că ultimul pachet a fost introdus în urmă cu aproape două luni.

Într-un discurs adresat poporului ucrainean, el a declarat că îi este recunoscător lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, pentru că "a încercat să găsească compromisurile necesare" pentru a face posibile aceste măsuri, conform Sky News.

"Rusia trebuie să simtă un preţ mult mai mare pentru agresiunea sa", a spus el. "Punctul cheie este, bineînţeles, petrolul. Cred că, în orice caz, Europa va trebui să renunţe la petrolul rusesc şi la produsele petroliere" a declarat Zelenski.

"Pentru că este vorba despre independenţa europenilor înşişi faţă de armele energetice ruseşti. Şi cu cât mai repede se va întâmpla acest lucru, cu cât mai completă va fi renunţarea la petrolul rusesc, cu atât mai mare va fi beneficiul pentru Europa însăşi, în cele din urmă" a conchis preşedintele Ucrainei (citește mai mult AICI).

Războiul schimbă piața petrolului în beneficiul Africii, dar și al Chinei. Exporturile rusești au revenit la nivelurile de dinaintea invaziei în aprilie

Moscova vinde mai mult către Beijing, dar și către India, la prețuri reduse, în timp ce Europa vizează țări precum Nigeria și Camerun, care își măresc cifra de afaceri.

Indiferent dacă UE decide să impună sau nu sancțiuni petrolului rusesc, piața mondială a țițeiului s-a schimbat deja de la începutul războiului din Ucraina, iar unele țări africane, pe de o parte, și cei doi giganți asiatici, China și India, pe de altă parte, au beneficiat. 

Sancțiunile impuse Moscovei după declanșarea conflictului din februarie, inclusiv interzicerea importului de petrol în SUA și Marea Britanie, l-au determinat pe Vladimir Putin să apeleze la Beijing și New Delhi, care cumpără de la ruși mărfuri cu reduceri profunde, potrivit datelor din sectorul comercial, potrivit unui articol publicat de Europa Today (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel