Mihai Daraban: Acest aspect este cel mai important pentru Apărare!

Mihai Daraban
Mihai Daraban

Miercuri, 15 noiembrie, Camera de Comerț și Industrie a României a fost gazda seminarului industrial dedicat întâlnirii dintre companiile franceze și românești. Președintele CCIR a subliniat importanța implicării industriei românești în procesul de modernizare a capabilităților militare ale României. 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Industriei Navale Franceze (GICAN) și grupul industrial francez NAVAL GROUP, sub patronajul Ambasadorului Franței în România, Michèle Ramis.

Președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban, a declarat în cadrul seminarului, că este foarte important ca industria românească să fie implicată pe orizontală în procesul de modernizare a capabilităților militare ale României, în contextul alocării a 2% din PIB pentru Apărare.

„Ne interesează foarte mult ca industria românească pe orizontală să fie implicată în acest proces de modernizare a capabilităților militare ale României”, a declarat Daraban.

În cadrul seminarului de miercuri, organizat la CCIR, Mihai Daraban a mai declarat că: „Cred că Guvernul, Parlamentul, vor trebui să țină cont, și dacă vorbim de subiectul de azi, în special de partea navală, de cele patru corvete (...) trebuie să fie foarte atent atunci când vor re-crea criteriile de participare la licitație, să țină cont de transferul de tehnologie către partea română. Eu cred că acesta este cel mai important aspect pe care decidenții politici din România trebuie să-l ia în considerare, astfel încât, după terminarea acestui program, șantierele navale românești să fie capabile să iasă pe piața internațională și să participe pe toată planeta pentru acest tip de corvete”.

Printre invitații prezenți la acest eveniment au mai fost: Ion Radu, Secretar de Stat responsabil cu industria de apărare, Ministerul Economiei și Ionel Loțan, reprezentantul MApN. 

Ionel Loțan a ținut să menționeze că în momentul de față, Armata României trece printr-o perioadă de modernizare, un proces amplu de înzestrare cu sisteme de armament pentru toate categoriile de forțe, chiar dacă la începutul anului 2017, România a alocat 2% din PIB pentru Apărare pe o perioadă de cel puțin zece ani.

[citeste si]

„Planul pentru înzestrarea Armatei României pentru perioada 2017-2026 cuprinde opt programe esențiale și a fost dezvoltat în concordanță cu fondurile preconizate a fi alocate. Pentru Forțele Navale Române, principala prioritate este programul de înzestrare esențial 'Corvetă multifuncțională' ale cărui obiective urmăresc fabricarea a patru corvete și integrarea sistemului de luptă aferent într-un șantier naval din România, respectiv achiziționarea muniției corespunzătoare", a declarat Ionel Loțan, miercuri, în cadrul seminarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel