Renate Weber, care ocupă funcția de Avocat al Poporului, a fost invitată în platoul DC News, la emisiunea DC Anima, cu Tudor-Tim Ionescu.
În contextul lipsei de socializare în rândul copiilor, dar și în rândul tinerilor adulți, Avocatul Poporului a precizat cât de importantă este deținerea unui animal de companie. La rândul său, realizatorul emisiunii a plusat pe cum poate schimba viața oamenilor un companion patruped. Mai mult decât atât, cei doi au mai discutat și despre posibilul rol al inteligenței artificiale când vine vorba despre parteneri bipezi, dar și animale roboți.
„Oriunde te duci, de fapt, interacționezi cu cineva. Când faci o cumpărătură pentru animăluț te duci și fie interacționezi cu cel care vinde, fie cu cel care cumpără și el pentru animăluțul său.
Când ieși afară, nu există să nu vorbești cu altcineva. Pentru că relațiile acestea, repet, și interpersonale, dar și cu animăluțele, acestea directe, sunt cele care te țin în viață ca ființă socială.
Altfel, ce devenim?
Am văzut acum câteva zile într-o dimineață la televizor niște cercetători elvețieni care erau foarte fericiți că au reușit să producă roboți sexuali pe care ți-i construiești singur în funcție de ce vrei sau cum vrei să arate el sau ea. Dacă spre așa ceva ne ducem... nu știu dacă e bine. Mai ales că ne ducem spre lumea foarte civilizată pentru că acolo oamenii au bani și-și permit. Adică e vorba despre Occident, America de Nord, Europa, Australia, Noua Zeelandă. Nu văd un pericol așa de mare mai ales în Africa și atunci te gândești un pic cum se va schimba populația planetei în viitor”, a spus Renate Weber, la DC Anima.
Gazda emisiunii a pus problema animalelor robot și înlocuirea celor reale de către acestea:
„Odată ce e introdusă spălarea pe creier... și ea nu se face peste noapte, ci cu lingurița, încetul cu încetul. Ziceți că e sortită eșecului chestiunea cu animalele robot? Nu știu ce să zic.
Încă suntem în faza în care părinții își pot învăța copiii despre importanța acestor legături și a acestor relații.
Cred sincer că pot să o facă și ar trebui să o facă și prin intermediul animalelor acestora de companie.
De ce? I-ar învăța ce se cheamă să iei o pisică sau un cățel abandonate, ce se cheamă să devii responsabil pentru cineva care este în grija ta.
Adică beneficiile ar fi extraordinare din punctul de vedere al dezvoltării copilului aceluia decât încântarea „Uite ce roboți avem”. Au și roboții rostul lor, să mărească productivitatea muncii, de exemplu”, a încheiat Renate Weber, pentru DC Anima.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu