Rechizitoriu Caracal. Licu: ”Exagerat de public”. Bombă în cazul Colectiv: "Au dispărut documente din PC"

Bogdan Licu a vorbit despre mediatizarea rechizitoriului în cazul Caracal, dar și despre dispariția actelor din cazul Colectiv, din calculatorul procurorului.

Bogdan Licu a spus, referitor la mediatizarea dosarelor, că e de neconceput că rechizitoriul în cazul „Caracal" a ajuns în presă, subliniind că el este „exagerat de public", șeful interimar al PG adăugând și că actul de sesizare a instanței în cazul „Colectiv" a dispărut din calculatorul procurorului.

„Rechizitoriul (în cazul „Caracal" - n. red.) este public, poate exagerat de public. Eu nu știu cum a ajuns acest rechizitoriu în mass-media, ceea ce este de neconceput. În cazul „Colectiv", cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. M-am sesizat din oficiu și am dispus constituirea unui dosar penal care a fost închis, nu știu din ce considerente. Nu este posibil și nu este admisibil ca documente privind urmărirea penală să se scurgă din dosare penale. (...) Eu, personal, nu am dat niciodată un document dintr-un dosar penal la presă, asta nu înseamnă că nu comunicăm cu ei. Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze", a explicat Bogdan Licu, luni, la interviu susținut la Ministerul Justiției pentru funcția de prim-procuror adjunct al procurorului general.

Mediatizarea dosarului „Caracal" i-a depășit pe toți angajații Ministerului Public

„Am spus la un moment dat că după soluționarea acestui caz va trebui să ne întâlnim cu toții: procurori, specialiști în comunicare, reprezentanți ai mass-media, și să tragem niște învățăminte. Nu putem spoune că nu au fost sincome în comunicare. Nu au fost de rea credință. A fost un caz a cărui amploare, a cărui mediatizare, a cărui expunere ne-a depășit pe toți. Este un caz unic în istoria post decembristă a României. Acest dosar a născut discuții și sub aspectul competenței. Unii spuneau că ar fi de omor, alții că ar fi de crimă organizată. În realitate, era și de omor și de crimă organizată. A fost o cauză complexă în care nu ar fi fost rău ca, de la bun început, legea să permită să implici, pe lângă procurorii DIICOT, procurori criminaliști. Legea nu eprmite în acest moment acest lucru și de aceea am formulat o propunere de modificare legislativă", a mai spus sursa menționată, citează Mediafax.

Bogdan Licu a susținut interviul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general

Actualul procuror șef interimar al Parchetului General, Bogdan Licu, a susținut, luni dimineața, la sediul Ministerului Justiției, interviul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general, care va fi organizat de o comisie a Ministerului Justiției, el fiind singurul candidat pentru această funcție.

În prezent, Bogdan Licu ocupă funcția de șef interimar al Ministerului Public, din luna aprilie 2019. La acel moment, procuror-șef plin, Augustin Lazăr, și-a încheiat mandatul și s-a pensionat. Lazăr a plecat de la PG în plin scandal legat de activitatea sa de procuror din perioada comunismului. El ar fi a respins eliberarea înainte de termen din Penitenciarul de la Aiud a disidentului Iulius Filip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel