Recensământ 2022. Cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul

Recensământ 2022. Cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul / Foto: Captură video Pro TV
Recensământ 2022. Cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul / Foto: Captură video Pro TV

Află în articol cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul pentru recensământ.

Deja peste 200 de mii de români au completat chestionarele pentru recensământ, mai ales online, transmite Pro TV. Totuși, se pare că mulți oameni au nelămuriri în ceea ce privește datele care trebuie trecute în formular. Institutul Național de Statistică a pus la dispoziție un număr de call center, unde cei care care au nelămuriri pot suna inclusiv în weekend.

Astfel,  în fiecare zi, inclusiv în weekend, de dimineață de la ora 7 până seara la ora 22.00, mai mulți angajați ai Institutului Național de Statistică răspund la întrebările pe care le au cei care se autorecenzează online. Numărul de telefon este: 0314 33 83 00.

Cum generezi codul necesar pentru a-ți lua o zi liberă, după ce ai completat online formularul

Mulți români care sună vor să știe cum primesc o zi liberă de la serviciu pentru că au completat formularul. Codul necesar pentru a primi o zi liberă nu este generat automat de sistem, imediat ce ați completat și trimis formularul de recensământ. Veți primi dovada pentru ziua liberă abia după 7 zile de la transmiterea chestionarului de recensământ. Durează atât pentru că este necesar ca este necesară întâi validarea acestuia în sistem.

Pentru a primi respectivul cod pe care va trebui să îl prezentați angajatorului dumneavoastră, trebuie să mergeți din nou pe platforma recensamantromania.ro și să accesați – Verificarea auto-recenzării. Linkul va fi disponibil din 21 martie, la o săptămână de la completarea chestionarului.

Cum declarați casele de vacanță

Multe întrebări sunt legate de proprietățile secundare pe care românii trebuie să le declare. Aici sunt incluse, de exemplu, casele de vacanță.

„Trebuie să specificăm faptul că pe noi nu ne interesează cine este proprietarul acelei locuințe, noi dorim să aflăm care sunt clădirile și locuințele din România. Noi nu recenzăm proprietățile. Nu ne interesează cine este proprietarul locuinței. O locuință secundară care este închiriată nu este recenzată de proprietar, ci de chiriaș. Indiferent dacă există contract sau nu, datele de la recensământ nu sunt folosite pentru stabilirea impozitelor, nu pot fi folosite nici măcar în justiție”, a explicat purtătorul de cuvânt al INS, Bogdan Drăghia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel