Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă va fi oprit mai mult timp decât se preconiza

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Nuclearelectrica anunţă că oprirea reactorului 2 al centralei de la Cernavodă se extinde, pentru remedierea unor probleme la sistemul electric.

SN Nuclearelectrica SA anunţă extinderea duratei programului de oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la Sistemului Energetic Național duminică, în scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei, potrivit Mediafax.

„Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Național, după perioada de oprire planificată începută în data de 9 mai 2021 și se află în prezent în analiza și remediere”, transmite compania. Nuclearelectrica adaugă că va reveni cu informații privind resincronizarea la SEN a Unității 2 CNE Cernavodă după finalizarea lucrărilor: „precizăm faptul că lucrările nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populația, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”.

Soarele artificial“ al Chinei a atins 120 de milioane de grade Celsius, un nou record mondial

China a atins o nouă etapă în experimentele umanității la aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe. Vineri, aparatul de fuziune al Academiei Chineze de Științe a atins 120 de milioane de grade Celsius (216 milioane de grade Fahrenheit) și s-a agățat de acesta timp de 101 secunde. Ultima oară când EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak sau HT-7U) s-a ținut de o spirală plasmatică atât de mult timp a fost în 2017, dar temperatura a atins doar 50 de milioane de ° C.

În 2018, reactorul a ținut gazul încălzit dincolo de nivelul de referință de 100 de milioane de grade, considerat crucial pentru generarea de energie, dar a putut susține plasma doar aproximativ 10 secunde. Acum, acesta a ținut plasma la o temperatură de opt ori mai mare decât a nucleului Soarelui de 15 milioane ° C pentru o perioadă extrem de lungă. Noul record a împins lumea din ce în ce mai mai aproape de această sursă de energie curată. "Descoperirea este un progres semnificativ, iar obiectivul final ar trebui să fie menținerea temperaturii la un nivel stabil pentru o lungă perioadă de timp", a declarat pentru Global Times fizicianul Li Miao, fizicianul Universității de Știință și Tehnologie din Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel