Răspunsul lui Rafila, întrebat despre eventuala amânare a deschiderii școlilor

Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, joi, că este un susținător al menținerii școlilor deschise.

Întrebat, joi, 30 decembrie, despre eventuala amânare a deschiderii școlilor, ministrul Alexandru Rafila a răspuns astfel: „Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise, vedeți că sunt și țări care au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice al deschiderii școlilor și impactul asupra sănătății copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generație este responsabilitatea noastră!”

Ministrul Sănătății a mai spus că una e să închizi școlile pentru perioade scurte și altceva e să fie ținute luni de zile închise „și să afectezi nu numai procesul de învățământ, ci și sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic”.

Ministrul Sănătății a mai zis că vor exista discuții cu toți cei din zona de sănătate și educație, în așa fel încât să fie luate „decizii echilibrate”.

Apelul medicilor este să fie făcut un efort comun, „se va traduce prin încetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sănătate de a prelua cazurile și prin funcționarea cât mai aproape de normal a întregii societăți, inclusiv a activității în școli”.

Citește și: Rafila: Kitul pe care fiecare român trebuie să-l aibă acasă. Ce conține

Fiecare cetățean ar trebui să aibă la domiciliu „un kit, o mică trusă", a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul conferinței de presă de miercuri, 29 decembrie.

Alexandru Rafila a spus că este important ca „fiecare cetățean să aibă un kit la domiciliu, o mică trusă, care să facă posibilă monitorizarea bolii."

Acest kit trebuie să conțină „un pulsoximetru și un termometru”.

În ceea ce-i privește pe angajatori, Alexandru Rafila a vorbit despre „triajul zilnic al angajaților": „Orice persoană care prezintă simptomatologie trebuie îndrumată către un serviciu medical unde poate fi testată."

„E foarte importantă monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaților; organizarea programului de lucru decalat pentru a evita aglomerarea spațiilor comune și a mijloacelor de transport implicit; încurajarea telemuncii; existența materialelor dezinfectante și a măștilor în spațiile unde oamenii își desfășoară activitatea; încurajarea vaccinării", a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel