Raport NATO: Aliații ar rămâne fără muniție în câteva zile de război cu Rusia

Sursa Foto YouTube AiirSource Military
Sursa Foto YouTube AiirSource Military

NATO a finalizat recent un studiu amplu al stocurilor sale de muniție și a constatat că proviziile au fost epuizate considerabil de războiul din Ucraina, potrivit unui nou raport.

 

S-a spus că multe țări NATO aveau deja stocuri insuficiente de arme încă dinainte de războiul din Ucraina, potrivit raportului Reuters citat de Newsweek.

Agenția de presă a citat un oficial NATO care a vorbit sub rezerva anonimatului și a spus că alianța a constatat într-un sondaj că stocurile respective s-au diminuat și mai mult de atunci, pe măsură ce NATO continuă să înarmeze Ucraina într-un ritm care nu corespunde producției de arme.

Reuters a citat, de asemenea, un diplomat european sub rezerva anonimatului care a spus: ”Dacă Europa ar lupta împotriva Rusiei, unele țări ar rămâne fără muniții în câteva zile”.

Fiecare aliat al NATO este rugat să mențină un anumit grad de capacitate de apărare în cazul în care este necesar să participe la orice conflict care implică alianța. Se spune că țintele stabilite de NATO pentru stocurile membrilor variază de la fiecare țară, dar cifrele exacte din acele ținte sunt informații clasificate.

Potrivit Reuters, mulți oficiali din țările NATO ”considerau războaiele de uzură cu bătălii de artilerie pe scară largă un lucru din trecut”. Prin urmare, mai multe țări NATO și-au lăsat stocurile să scadă chiar înainte ca Rusia să-și lanseze conflictul prelungit.

Acum, însă, se pare că NATO va cere membrilor să compenseze proviziile reduse prin creșterea producției de arme.

”Acele ținte de muniție ale NATO pe care le-am stabilit nu erau îndeplinite în cea mai mare parte înainte de războiul din Ucraina”, a declarat oficialul NATO pentru Reuters. ”Aș fi absolut uluit dacă țintele... nu ar fi mărite”.

William Reno, profesor și președinte al departamentului de științe politice de la Universitatea Northwestern, a declarat pentru Newsweek că națiunile care văd acum realitățile războiului de uzură vor găsi că ”este greu să pregătească brusc producția pentru a satisface această cerere. În măsura în care războiul actual oferă o perspectivă asupra posibilelor război viitor, există o urgență suplimentară sarcinii.”

În unele țări, creșterea producției a devenit un obiectiv chiar și fără ca NATO să facă o astfel de solicitare.

Regatul Unit a început deja să ia măsuri pentru a compensa armele donate Ucrainei. În decembrie, secretarul de stat al Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a anunțat că ministerul său a fost de acord cu un nou acord cu Saab pentru a construi mai multe arme antitanc în următorii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel