Program "Vacanțe la Țară". Hanu Ancuței, week-end cu pensiune completă, cu doar 295 de lei

Hanu Ancuței, celebrul han din comuna Tupilaţi, judeţul Neamţ, anunță că a aderat, în această săptămână, în premieră, la programul special "Vacanţe la ţară", care se desfăşoară până la 30 octombrie 2015. Cu numai 295 de lei de persoană se poate petrece un sfârşit de săptămână de poveste într-un loc emblematic pentru România şi Ţara Moldovei, iar cei care vor alege Hanu Ancuței în acest week-end se vor bucura de Festivalul Mustului și vor avea acces gratuit la un concert susţinut de Cornelia Catangă şi Aurel Pădureanu, sâmbătă, 3 octombrie.

Prin programul ANTREC „Vacanţe la Ţară", Hanu Ancuţei vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de istorie şi tradiţie românească cu o ofertă pentru toate buzunarele. Oferta are două variante. Cinci nopţi de cazare care includ un week-end cu pensiune completă şi în celelalte zile (la alegere, raportate la week-end) cazare cu mic dejun costă 445 de lei de persoană.

Pe de altă parte, cu numai 295 de lei de persoană puteţi petrece un sfârşit de săptămână de poveste la Hanu Ancuței. Pachetul promoţional de week-end include două nopţi de cazare, vineri şi sâmbătă, în camere duble, cu mic dejun inclus, două cine şi un prânz.

Oferta include mâncare organică pregătită în bucătăria Ancuţei, după reţete străvechi, atmosfera fiind completată de muzica lăutarească autentică.

Citește și: "Vacanţe la Ţară", ediția a XXVI-a: Tarife sub 200 de lei pentru cinci nopți de cazare și mic dejun

Hanu Ancuței dispune de 16 camere, dintre care 10 cu pat matrimonial, 4 camere cu pat simplu și 2 camere cu câte 2 paturi. Toate camerele păstrează atmosfera pitorească din poveștile lui Sadoveanu, care fac din acest han un popas potrivit pentru odihnă și relaxare. În prezent, restaurantul hanului are o capacitate de peste 700 locuri dintre care 150 la parter şi 150 de locuri la etaj, alături de noua terasă de 400 de locuri.

Construcţia de lemn păstrează stilul arhitectonic original al Hanului vechi. Inaugurarea noii terase a fost marcată de o petrecere în stil ţigănesc tradiţional şi de prezenţa unor personalităţi locale, alături de reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai mass-media.

"Echipa de arhitecţi a fost foarte atentă la toate detaliile. Investiţia în noua terasă s-a ridicat la 400.000 de euro şi, cu această ocazie, Hanul Ancuţei şi-a dublat, practic, capacitatea, de la 250 de locuri în interior şi 150 în exterior, cât avea terasa veche. Am primit deja mai multe grupuri de turişti străini care au fost serviţi aici la prânz şi la cină şi am organizat o serie de evenimente. De altfel, terasa Hanului Ancuţei a găzduit evenimente pe tot parcursul sezonului estival şi va continua să o facă şi în această toamnă", a subliniat Nuşa Chiriac, proprietarul Hanului Ancuţei. 

Festivalul Mustului la Hanu Ancuţei

Cei care vor alege în acest week-end ofertele speciale ale Hanului Ancuţei incluse în programul special „Vacanţe la ţară" vor acces gratuit la un concert susţinut de Cornelia Catangă şi Aurel Pădureanu sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18:30. În mod normal, accesul la eveniment costă 50 lei/persoană (preţul include intrarea la concert, o cană de must şi o turtă cu slănină).

De asemenea, pe 3 şi 4 octombrie, la Hanu Ancuţei va avea loc Festivalul Mustului. Pentru că este sezonul recoltelor, acest eveniment va fi dedicat şi iubitorilor de pastramă de oaie cu mămaligă, mici, ghiveci de legume cu berbecuţ, cârnăciori de porc şi vită şi vânătoreşti. Participanţii la eveniment vor vedea cum se prepară magiunul, pâinea de casa, cozonacii şi plăcintele la cuptor şi vor putea cumpăra pentru acasă păstrămuri, oale cu sarmale, cozonaci, dulceţuri făcute în casă.

Pe parcursul anului, Hanu Ancuţei a organizat şi va organiza în continuare multe manifestări, împreună cu ANTREC.

Ce poţi face stând la Hanu Ancuţei

Situat de-a lungul unuia din principalele drumuri europene ce străbat România (E85), la o distanță de 27 km de municipiul Roman, înspre Suceava și la 350 km de București, Hanu Ancuţei reprezintă locul ideal pentru turiştii dornici să regăsească adevăratul spirit românesc.

Obiective turistice care nu trebuie ratate:

• Cetatea Neamţului, o cetate medievală construită în sec. al 14-lea de către Petru I şi fortificată de Ştefan cel Mare în momentul apariţiei pericolului otoman.

• Mănăstirea Neamţului, cel mai mare aşezământ monahal din Moldova, singura mănăstire restaurată de comunişti, în timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Veţi afla şi o poveste interesantă pe această temă.

• Mănăstirea Vovidenia unde pot fi admirate peisaje mirifice, încărcate de energie şi totodată se poate vizita Casa Memorială a marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Veţi afla poveşti picante despre viaţa marelui scriitor, necunoscute publicului larg

• Mănăstirea Agapia, renumită pentru pictura interioară a bisericii, operă a celebrului pictor Nicolae Grigorescu. Lângă mănăstire se află casele chilii din satul monahal unde trăiesc 400 de măicuţe care au creat aici un paradis floral. Aici încă se mai păstrează şi astăzi meşteşugul broderiei şi ţesutului, iar covoarele se exportă în întreaga lume.

• Casa lui Ion Creangă din Humuleşti şi Parcul tematic Ion Creangă, cu scene din Amintirile din copilărie ale scriitorului.

• Muzeul etnografic Nicolae Popa. Casă tipică din ţinutul Neamţ (tradiţii, obiceiuri, meşteşuguri din zona Neamţ). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel