Profesoara anti-Eminescu, REPLICĂ: `Acuzația e HALUCINANTĂ`. Sistemul, criticat

Cristina Tunegaru, cunoscută ca profesoara anti-Eminescu, a fost dată afară din școală. Ea consideră că decizia este legală, dar felul în care a fost aplicată nu e în regulă.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București consideră că  profesoara de limba română Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul său a fost ocupat legal, începând cu anul şcolar 2017-2018, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice. Reprezentanţii ISMB susțin că declaraţiile profesoarei nu corespund adevărului şi aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi Inspectoratului.

[citeste si]

Profesoara Cristina Tunegaru nu a rămas fără replică. În această dimineață, ea a reacționat pe Facebook: ”Acuzația că aș fi afectat imaginea primarului Bucureștiului e halucinantă. Nicăieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu văd ce legătură am cu aceste lupte politice. Dimpotrivă, am negat explicit reprezentanților media care m-au contactat că ar exista vreo conexiune, am refuzat să-mi închipui că poate exista o asemenea ticăloșie. Apoi, că aș fi afectat imaginea inspectoratului prin afirmații mincinoase. Tot ce am spus e factual adevărat și verificabil până la virgulă. Dacă afectează imaginea sistemului nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunț, că se poate lua o asemenea decizie discreționară, că mi se poate nega legal dreptul de a concura cu șanse egale pe un post liber, că vechimea și hârtiile bat competența și interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor să nu țină cont de realitatea din școală și de dorința părinților. Sistemul împarte arbitrar resursa umană în insideri și marginali și ia pe baza acestei distincții decizii care pot afecta viitorul unor copii. Problema e mult mai amplă decât cazul meu individual, în fiecare an acest sistem atavic de angajare prin `repartiție` exact ca în comunism exclude tineri valoroși care pot reprezenta schimbarea pe care ne-o dorim în educația publică. Pentru că posturile dispar înainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concurează pentru palmares. E o discuție pe care trebuie să o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii și cariere clădite pe mânuirea expertă a regulamentelor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel