Problema nu e că Dacia Spring a primit o stea la testele EuroNCAP. Problema sunt șoferii din România / video

Dacia Spring, cele mai multe înmatriculări în octombrie
Dacia Spring, cele mai multe înmatriculări în octombrie

Dacia Spring a primit o singură stea la testele de siguranţă la EuroNCAP. La viteze mici, de 30km/h, impactul lateral este foarte sever.

Dacian Spring a fost destinată pentru mersul în oraș, nu pentru mersul între orașe. Așadar, cum este de exemplu pentru București, unde viteza media este de 30 km/h, în zonele foarte aglomerate, ai putea spune că Dacia Spring este o mașină safe, desigur, până vezi videoul prezentat la testul EuroNCAP.

Vedeți aici cum arată mașina după impactul lateral la o viteză de doar 32 km/h:

Am putea crede că Dacia Spring este ideală pentru orașe, dar și la viteze mici se pot întâmpla accidente grave, indiferent cât de prudent ai circula, din cauza neatenției altor șoferi. Dacă în România, participanții la trafic ar respecta regulile, probabil că Dacia Spring ar fi ideală în orașe, dar la modul în care mulți oameni conduc, este greu de crezut că este o soluție bună pentru a nu-ți risca viața la volan.

Așadar, problema cu Dacia Spring este mai degrabă că nu este făcută pentru șoferul de România care nu respectă nicio regulă de circulație. Să nu uităm că suntem numărul 1 la numărul morților din Europa pe șosele.

Constructorul auto francez Renault a primit miercuri o lovitură dură, după ce European New Car Assessment Programme (NCAP) a atribuit un rating zero modelului Renault Zoe, iar Dacia Spring a primit o singură stea, după noul protocol de testare care a devenit standard pentru Europa, transmite Reuters.

"Renault era odată sinonim cu siguranţa. Însă, aceste rezultate dezamăgitoare pentru Zoe şi Dacia Spring arată că acum siguranţa a devenit o victimă colaterală în tranziţia grupului spre automobilele electrice", a declarat secretarul general de la Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Euro NCAP subliniază că Renault Laguna a fost primul autoturism care a primit vreodată cinci stele la testele NCAP. Acest lucru se întâmpla în 2001. În ultimul an, însă, Renault a demarat un ambiţios program de reducere a costurilor şi relansare a performanţelor după mai mulţi ani în care a urmat o strategia ambiţioasă de expansiune globală.

Renault, pierdere importantă la cifra de afaceri 



În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a Renault Group a fost de 8.987 milioane de euro, în scădere cu 13,4% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului precedent, în contextul în care vânzările mondiale au scăzut cu 22,3% în ritm anual, până la 599.027 vehicule. Marca Dacia a vândut în trimestrul al treilea 138.375 de vehicule, în scădere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului precedent.

Totuşi, în primele 10 luni ale acestui an, modelul Renault Zoe a fost al treilea cel mai bine vândut vehicul complet electric din Europa, după Model 3 de la Tesla şi ID.3 de la Volkswagen. De asemenea, 15.000 de comenzi pentru Dacia Spring, un model produs în China, au fost făcute în primul semestru al acestui an pentru livrare în toamnă.

Un număr de 11 autoturisme au primit ratinguri la ultima rundă de teste efectuată de Euro NCAP în 2021, rundă care nu a inclus şi modele Tesla. Mai multe vehicule au primit cinci stele, precum modelul electric iX de la BMW, modelul electric Mercedes-Benz EQS de la Daimler, Nissan Qashqai şi Volkswagen VW Caddy.

Vezi și Renault Zoe:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel