Prințul Philip. Curtea de Apel britanică dă dreptate instanței: presa nu avea ce să caute la citirea testamentului

Foto: Instagram Royal Family
Foto: Instagram Royal Family

Testamentul Prințului Philip a fost un subiect puternic dezbătut, dus chiar în instanță de publicația The Guardian. Acum, Curtea de Apel a acordat câștig de cauză Familiei Regale, care a dorit cât mai multă discreție. 

Judecătorul care a păstrat discreția în cazul testamentului Prințului Phiip a acționat corect atunci când a decis să organizeze o ședință de judecată secretă în care a interzis publicului să asiste, a decis Curtea de Apel. Trei judecători de la curțile de apel au decis că mass-media nu are dreptul de a participa la audiere sau de a fi informată despre aceasta, adăugând că publicitatea ar fi compromis necesitatea de a păstra demnitatea Reginei și a vieții private a familiei ei.

Vineri, judecătorii au respins contestația din partea publicației The Guardian, care a susținut că decizia inițială de a exclude mass-media a subminat principiul fundamental al justiției deschise care impune accesul publicului la procedurile judiciare.

Familia Regală a reușit să țină discreția asupra testamentelor, în ciuda legii

Anul trecut, Sir Andrew McFarlane, președintele secției civile a Înaltei Curți, a ținut o audiere privată în care a aprobat o cerere confidențială din partea avocaților pentru ca familia regală să sigileze testamentul lui Philip.

Din 1911, familia Windsor a reușit să se scutească de prevederile legislației britanice care de obicei cer ca testamentele cetățenilor britanici să fie publice. Timp de mai bine de un secol, judecătorii de la Înalta Curte au ținut audieri secrete și au admis cereri private de păstrare a confidențialității a 33 de testamente aparținând membrilor familiei regale. Justiția nu a respins niciodată o astfel de cerere din partea casei de Windsor.

The Guardian a raportat că aceste hotărâri secrete au împiedicat publicul să știe cum au fost distribuite active în valoare de cel puțin 187 de milioane de lire sterline la prețurile de astăzi, care au fost prezentate în aceste testamente închise.

Testamentele secrete ale Familiei Regale britanice

Bunurile sunt conturate în 33 de testamente care au fost întocmite de membrii familiei Windsor pe parcursul a mai bine de un secol.

Familia a reușit să păstreze în secret conținutului testamentelor, asigurând o excludere specială dintr-o lege care impune, în mod normal, ca testamentele britanice să fie publicate.

Sigilarea testamentelor a permis familiei Windsor să evite ca publicul să vadă ce tipuri de bunuri, cum ar fi proprietăți, bijuterii și numerar, au fost acumulate de membrii Familiei Regale și cum acestea au fost apoi distribuite, de exemplu, rudelor sau prietenilor.

Recent, publicația The Guardian a reușit să calculeze mărimea totală a averii transmise de mulți membri ai familiei deoarece valoarea averilor lor a fost publicată în registre publice și dosare guvernamentale desecretizate.

Aceasta arată că familia Windsor a reușit să păstreze testamente secrete care conțin active în valoare totală de 187 de milioane de lire sterline. Deoarece conținutul rămâne secret, este posibil ca unele bunuri să fi apărut în testamente multiple și să fi fost numărate de mai multe ori.

În fruntea ligii se află Ducele de Fife, care s-a căsătorit cu Prințesa Louise, o fiică a regelui Edward al VII-lea. Când ducele a murit în 1912, a lăsat în urmă o avere care valorează astăzi echivalentul a 79 de milioane de lire sterline. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel