Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, a vizitat Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucuresti.
După întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, Frank-Walter Steinmeier s-a întâlnit şi cu ministrul Sorin Cîmpeanu. "Pe lângă discuțiile privind calitatea educatiei românești și importanța reformei pe care o implică programul „România Educată”, Președintele Germaniei a fost impresionat de disponibilitatea și eficacitatea autorităților române, dar și a profesorilor și copiilor români de a ajuta copiii ucraineni să continue procesul de educație, oferindu-le acestora un sentiment de normalitate în măsura posibilului. În Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București studiază 264 de copii ucraineni, grupați în 8 clase" - a scris ministrul Sorin Cîmpeanu pe contul său de Facebook.
Frank-Walter Steinmeier s-a întâlnit mai întâi cu preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au abordat, printre altele, perspectivele consolidării cooperării economice dintre cele două țări, în condițiile în care Germania este primul partener comercial al României, cu schimburi însumând în anul 2021 peste 35 de miliarde de euro, și al treilea investitor în economia românească. Au fost discutate, totodată, stimularea investițiilor reciproce și aprofundarea cooperării sectoriale. România şi Germania sărbătoresc anul acesta 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie.
Citeşte şi Ciucă, întrevedere cu președintele Germaniei. Ce au hotărât
„România Educată” își propune să fie punctul de pornire pentru tot ceea ce ar trebui să însemne un Proiect de țară autentic. „România Educată” este proiectul generațiilor viitoare, fundamentul pe care se poate construi România următorilor 100 de ani. „România Educată” a fost, de la început, un demers de reașezare a valorilor în domeniul educației. Astfel, documentul propune un sistem educațional echitabil, care asigură și respectă dreptul fiecărui elev la educație de calitate, organizată într-un sistem caracterizat prin integritate, etică și profesionalism. Acest sistem garantează starea de bine a tuturor celor implicați: elevi, profesori și părinți, construind un mediu caracterizat de respect reciproc, în care protejarea și afirmarea demnității umane au prioritate." - sea arată în documentul oficial postat public.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu