Premierii Poloniei, Cehiei și Slovaciei: Rusia trebuie împinsă la supunere, altfel Europa riscă mai multă vărsare de sânge

Premierii din Polonia, Cehia și Slovacia au reiterat sprijinul pentru Ucraina și dorința ca Federația Rusă să fie învinsă în acest conflict.

Sfârșitul conflictului din Ucraina trebuie să vadă Rusia complet învinsă și retrasă din toate teritoriile ucrainene, inclusiv din Crimeea, sau Occidentul riscă să legitimeze tacticile ostile ale „nebunilor autoritari care cred că este în regulă să-și invadeze vecinii”, au spus premierii Poloniei, Slovaciei și Cehiei într-un articol publicat luni, conform RMX.

Scriind pentru revista americană Foreign Affairs, liderii a trei dintre națiunile Grupului Visegrád au susținut că o victorie parțială a Ucrainei „nu va rezolva nimic” și i-au îndemnat pe aliații occidentali să continue să susțină Ucraina „până când forțele ruse se retrag complet de pe teritoriul său, punând sfârșit definitiv revanșismului și imperialismului Kremlinului”.

Liderii au declarat că orice discuție despre negocieri de pace care nu duc la părăsirea teritoriului ucrainean de către Rusia ar aduce instabilitate pe termen lung și ar risca problemele de securitate și economice în regiune. „Ar permite Rusiei să se regrupeze și să-și refacă forțele, continuând în același timp să ducă un război politic și să-și exporte ideologia imperială”, au adăugat ei.

Cei trei lideri au lăudat solidaritatea pe care o mare parte din Europa a arătat-o prin sprijinul său neclintit și l-au lăudat pe președintele american Joe Biden pentru recenta sa vizită în regiune și pentru angajamentul continuu față de cauză.

„Apelul nostru ar trebui luat în serios: dacă Rusia câștigă și Ucraina cade, Europa centrală ar putea fi următoarea. În consecință, înfrângerea Rusiei acum, în Ucraina, va reduce șansele ca susținătorii Ucrainei să fie nevoiți să-și verse propriul sânge mai târziu”, au transmis cei trei.

Potrivit celor trei, istoria națiunilor lor i-a familiarizat cu pericolele agresiunii ruse, relatând experiența lor de „totalitarism, ocupație, deportări și masacre” sovietice.

„De aceea, liderii din regiunea noastră au fost primii care l-au vizitat pe președintele Volodimir Zelenski în Kievul asediat. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care națiunile noastre au primit milioane de refugiați și, din primele zile ale invaziei ruse, au trimis ajutor militar, economic și umanitar în Ucraina”, au scris ei.

Cei trei au lăudat acțiunile întreprinse de Curtea Penală Internațională în ceea ce privește acuzarea președintelui rus Vladimir Putin pentru crime de război și au îndemnat Occidentul să meargă mai departe în stabilirea unui tribunal special pentru a extinde aceste acuzații la conducerea Rusiei pentru a se asigura că sunt trași la răspundere pentru rolul lor în invazia și ocuparea ilegală a Ucrainei.

„De asemenea, propunem confiscarea activelor și rezervelor rusești, care sunt estimate la 350-400 de miliarde de dolari în Occident. Aceste fonduri ar putea și ar trebui folosite pentru reconstrucția postbelică a Ucrainei”, au adăugat ei.

Liderii au îndemnat, de asemenea, Occidentul să înceapă să discute despre politica postbelică pentru viitorul Ucrainei pentru a garanta atât securitatea economică, cât și cea națională. Aceasta ar include investiții substanțiale pentru a permite reconstrucția durabilă a țării decimate de conflict, pe lângă faptul că NATO va contura o „cale clară și credibilă” pentru aderarea Ucrainei la alianța de apărare.

Până la acest moment, cei trei au cerut Occidentului „să fie gata să ofere garanții de securitate, dincolo de asigurările politice, care să împiedice Ucraina să devină o zonă gri o dată pentru totdeauna”, avertizând că zonele gri creează „oportunități pentru regimurile autoritare de a semăna instabilitate și a intensifica tensiunile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel