PAH: Deja se vede podul de la Brăila. Patronii bacurilor nu mai dau bon pentru plata traversării Dunării

Patrick André de Hillerin spune ce a constatat, recent, la traversarea Dunării.

"Pe 17 decembrie, când am ieșit din Dobrogea spre Regat, puteai plăti trecerea cu bacul spre Brăila, de la Smârdan, și contemporan, cu cardul (da, noi ăștia care locuim în Dobrogea, plătim ca să intrăm în Regat, fie 25 de lei la bac, fie 11 lei la Giurgeni, fie cât o mai fi la Fetești). Ba mai primeai și bon care să ateste că firma a încasat.Azi, pe 9 ianuarie, când m-a redobrogenizat, la bacul de la Danubtrans nu mai puteai plăti cu cardul, ci numai cash. bacul de la Romnav cred că nici nu mergea. Dar nici nu-ți zicea nimeni asta.

Puteai să te duci liniștit spre Dunăre și să sari de pe ponton, cu mașină cu tot.Am plătit la o gheretă fix înainte să urc pe bac (după ce m-am întors în oraș să scot cash), iar bon am primit fix din părți. Cică așa e de la începutul anului 2022, de la 1 ianuarie.

Ca să vă faceți o idee, ăștia de la Danubtrans au avut, în 2020, venituri de 17.349.735 de lei și un profit de 2.333.207. Ei bine, pentru că de pe bacurile lor se vede deja podul dintre Tulcea și Brăila, băieții au decis să treacă pe evaziune totală. Un ultim tun până când e gata podul și vor fi nevoiți să-și scufunde barcazurile. Asta după ce băieții ăștia și ăia de la Galați au tras sforile ani de zile ca să nu se facă podul", a scris Patrick André de Hillerin pe Facebook.

Vezi şi: INHGA: Debitul Dunării va ajunge la 7.000 mc/s, peste media multianuală a lunii ianuarie

Debitul fluviului Dunărea se va menţine peste media multianuală a lunii ianuarie, pe parcursul următoarei săptămâni, până la valoare de maximum 7.000 metri cubi/secundă, arată prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, în zilele de 7 şi 8 ianuarie, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (6.600 mc/s), staţionar în următoarea zi, apoi, până pe 14 ianuarie, la ora 7:00, în creştere (7.000 mc/s), peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în prima parte a intervalului, în scădere pe sectorul Gruia - Giurgiu, şi în creştere pe sectorul Olteniţa - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi, în general, în creştere pe sectoarele Gruia - Zimnicea şi Isaccea - Tulcea şi în scădere pe sectorul Giurgiu - Galaţi.

Prognoza medie durată pe râuri arată că, în intervalul 8 ianuarie, ora 7:00 - 14 ianuarie, ora 7:00, debitele vor fi în general în scădere, cu excepţia râurilor din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde vor fi staţionare.

Totodată, în prima parte a intervalului de prognoză, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din nord - vestul ţării, apele vor fi în creştere prin propagare.

În prima parte a intervalului se va menţine peste Cotele de apărare cursul inferior al râului Tur, aval de acumularea Călineşti Oaş, din cauza tranzitării şi atenuării viiturilor formate anterior în bazinul râului Tur.

În plus, formaţiunile de gheaţă (gheaţă la mal, năboi, pod de gheaţă) existente în Moldova vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia inclusiv pe unele râuri din Maramureş şi estul Transilvaniei, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel