O reclamă pentru vaccinare a stârnit furie publică. ATENȚIE! IMAGINI EXPLICITE

Foto: Spot publicitar guvernamental din Australia
Foto: Spot publicitar guvernamental din Australia

Australienii s-au revoltat după ce au văzut cea mai nouă reclamă guvernamentală pentru vaccinare.

O campanie publicitare care încuraja la vaccinarea Covid-19 a generat un răspuns negativ din parte australienilor, iar mulți au criticat modul în care a fost portretizată în mod explicit o tânără care suferea de boală, transmite BBC.

Afișul publicitar guvernamental o arată pe femeie cum stă pe un pat de spital și se luptă pentru aer, în timp ce este legată la un ventilator. „Covid-19 poate afecta pe oricine... Rezervați-vă un loc la vaccinare”, se arată în textul afișului.

Contestatarii au întrebat de ce sunt vizați tinerii când nici nu pot să se vaccineze în prezent

                                     

Totuși, criticii au explicat că această reclamă publică îi țintește nedrept pe tineri, ținând cont că persoanele mai tinere de 40 de ani nu pot să se imunizeze în Australia până la finalul anului. Autoritățile sanitare publice din țara de la antipozi le recomandă tinerilor să aștepte cu Pfizer în loc de AstraZeneca, iar serul dezvoltat de BioNTech se poate procura doar în cantități foarte limitate.

Afișul este deocamdată disponibil doar în Sydney, orașul cel mai afectat de o epidemie de variantă Delta și care se află în a treia săptămână de lockdown. Autoritățile au raportat 112 cazuri noi într-o singură zi, ajungându-se la un total de peste 700 de cazuri de la mijlocul lunii iunie până acum.

Persoanele publice din Australia au reacționat vehement

„Este complet jignitor să ai un astfel de afiș când australienii de vârsta aceasta încă așteaptă să fie eligibili pentru vaccin”, a spus jurnalistul Hugh Riminton, pe Twitter. Un alt utilizator al platformei de socializare s-a întrebat pe drept: „De ce țintim persoanele tinere? Nu ar trebui să vizăm rata tot mai mare de ezitare care apare la persoanele de peste 55 de ani?”.                       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel