O dronă militară a atacat un depozit Gazprom de lângă Moscova / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Rușii confirmă că o dronă militară a încercat să distrugă o instalație de gaz din regiunea Moscovei.

O dronă militară a încercat să lovească o instalație de gaz din regiunea Moscovei, potrivit unui înalt oficial rus, iar fotografiile acesteia au sugerat că era produsă în Ucraina, indicând o tentativă rară de lovitură la sute de kilometri în spatele liniilor rusești, conform The Guardian.

Presupusul atac a fost unul dintre rapoarte de atacuri sau tentative în care au fost implicate vehicule aeriene fără pilot (UAV) în cel puțin patru regiuni din Rusia.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyov, a confirmat luni că un UAV s-a prăbușit în satul Gubastovo din apropierea capitalei și se pare că viza „un sit de infrastructură civilă”.

Ținta a fost o stație de comprimare a gazelor Gazprom în suburbiile Moscovei, la puțin peste 50 de mile sud-est de Kremlin. Fotografiile dronei postate pe rețelele de socializare indică că a a fost vorba de spre o dronă UJ-22 fabricat din Ucraina.

Ucraina nu a revendicat public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei.

Se pare că UAV-ul a lovit copaci chiar înaintea țintei și a căzut la 10 metri de gardul exterior al stației de comprimare a gazelor, a confirmat un reprezentant Gazprom pentru presa rusă.

Ukrjet, producătorul UJ-22, susține că drona poate zbura 500 de mile (800 km) și este înarmată cu o sarcină utilă interschimbabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel