Nu te vaccinezi, plătești! Vâlcu explică cine sunt persoanele vizate de declarația Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății

Foto Pexels
Foto Pexels

Val Vâlcu a făcut o serie de precizări, sâmbătă, 19 iunie, după ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că urmează să fie modificat ordinul pentru infecțiile asociate actului medical, iar personalul medical care nu se vaccinează se va testa din fonduri proprii.

„Foarte corect!”, a zis Val Vâlcu. „Cei care refuză vaccinarea, nu vorbim despre persoanele care au interdicții medicale, trebuie să-și asume decizia. E ca și cum ai circula fără CASCO. Ai un accident? Plătești pagubele. Asta e. Nu te-ai vaccinat și te îmbolnăvești cu infecția SARS-CoV-2, îți plătești frumos tratamentul. Cei care se vaccinează în România susțin mofturile unora care își iau informația de pe Internet, fake-news-uri care circulă și în toată Europa. Dacă analizați, veți vedea că sunt aceleași mesaje puse în circulație de anumite grupuri interesate și preluate de oameni cu mai puțin simț critic”, a spus Val Vâlcu, sâmbătă seară, într-o intervenție la Antena 3.

„Dacă ne referim la declarația doamnei Mihăilă, cred că nu-i vizează pe medici. Medicii au învățat cel puțin 12 ani, știu să citească informația medicală și funcționează, cu mici excepții, în această cultură științifică, bazată pe dovezi. Cred că, mai degrabă, sunt vizați infirmierii, brancardierii, unele persoane din zona asistenților, care cască gura la dezinformări”, a explicat Val Vâlcu. 

„Deciziile se plătesc”, a punctat ulterior jurnalistul, adăugând: „Sistemul public este bazat pe solidaritate. Eu sunt solidar cu cel în nevoie, cu cel care are o problemă de sănătate, dacă acela respectă niște reguli.”

„Statul îți oferă vaccin gratis!”, a subliniat Val Vâlcu. „Dacă din motive medicale, nu-l poți face, ok, dacă nu faci din motive de moft, de ambiție, plătește. De ce să plătim noi din bugetul public?!”, a mai spus acesta. 

„Acele cadre medicale care refuză vaccinarea nu ar trebui lăsate să expună pacienții, până trece pandemia. Au ei cercetările lor, foarte bine, să stea acasă, să se odihnească, să-și încarce bateriile, să lupte cu COVID-ul prin energiile pozitive”, a conchis Val Vâlcu.

Ce a zis Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, a spus, la Sibiu, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

De asemenea, a zis că nu poate fi nimeni obligat să se vaccineze, însă dorința celor din MS este de a-i informa pe toți și să faciliteze activitatea celor care sunt vaccinaţi.

„La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală - personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a mai spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel