Noaptea Albastră a Autismului. În ce constă evenimentul

Pe 2 aprilie, Bucureștiul se luminează în albastru pentru autism.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului este marcată, la nivel mondial în fiecare an, în data de 2 aprilie începând cu anul 2007, odată cu rezoluția Organizației Națiunilor Unite, cu scopul de a contribui la informarea societății privind tulburarea de spectru autist și nevoia de acceptare și integrare a persoanelor cu autism și a familiilor acestora.

Marcată inițial în Qatar, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, s-a remarcat în ultimii ani drept unul dintre puținele fenomene ce a reușit să depășească barierele diferențelor culturale și religioase, fiind celebrată prin acțiuni comune de către toate statele membre ONU. Cu această ocazie, organizații și state din întreaga lume promovează inițiative și politici pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor afectate de această tulburare. Inițiativele variază de la strângerea de fonduri, lansarea de noi servicii și, mai important, conștientizarea în rândul publicului larg.

De 7 ani, Asociația Help Autism se alătură manifestărilor internaționale ale zilei, ca parte a misiunii sale de a spori gradul de conștientizare a tulburării, în rândul societății românești. În acest an, ca parte a evenimentului Suflet în Culori, concert de referință al zilei de 2 aprilie, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism înscriu Bucureștiul pe harta orașelor lumii care adoptă conceptul "Light it up blue".  Noaptea zilei de duminică, 2 aprilie 2017, a fost declarată Noaptea Albastră a Autismului, iar sediile instituțiilor ce s-au alăturat acțiunii, vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu familiile care lupta cu tulburarea de spectru autist și totodata pentru promovarea ideii de acceptare și integrare a personelor cu acest diagnostic.

[citeste si]

Astfel, începând cu ora 19:00, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Național “George Enescu”, Sala Radio, Sediul Kaufland din Barbu Văcărescu și creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, vor transmite prin această inițiativă mesajul celor peste 30.000 de copii români afectați de tulburarea de spectru autist.

1 din 68 de copii suferă de o formă de autism - una dintre cele mai des întâlnite tulburări ale copilăriei. Slaba informare, lipsa specialiștilor, influențele prejudecăților, duc la întârzierea diagnosticării, respectiv la întârzierea intervenției terapeutice sau chiar lipsa ei din pricina lipsei fondurilor. Asociația Help Autism de 7 ani se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, de diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism, ajungând în 2017 la peste 480 de copii susținuți în programe de recuperare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel