Motivul pentru care periuța de dinți ar trebui să fie ținută la mai mult de doi metri de toaletă

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Știm că este important să ne spălăm pe dinți de două sau chiar trei ori pe zi și că periuța de dinți trebuie să fie schimbată frecvent. Cu toate acestea, sunt unele lucruri de care nu suntem conștienți și care pun în pericol sănătatea, cum ar fi depozitarea periuței în apropierea toaletei.

Îngrijirea adecvată dinților poate fi esențială pentru a preveni anumite probleme de sănătate. Există câteva sfaturi esențiale pe care le știm cu toții sau ar trebui să le cunoaștem, cum ar fi periajul pe dinți de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosirea aței dentare, evitarea consumului de zahăr și tutun sau mersul regulat la dentist. De asemenea, știm că periuța de dinți trebuie schimbată la fiecare 3 sau 4 luni, însă un lucru nu este atât de cunoscut, și anume că periuța de dinți trebuie ținută la cel puțin doi metri de toaletă.

De ce să ții periuța de dinți departe de toaletă

Oricât de mult dorim să o păstrăm curată, baia este un loc în care bacteriile și germenii tind să se acumuleze, chiar și atunci când nu vedem murdăria. Aceasta înseamnă că trebuie să fim deosebit de atenți cu periuța de dinți, pe care de obicei o lăsăm la îndemână, pe blatul chiuvetei.

Este important să o ținem departe de toaletă, deoarece apa din vasul de toaletă conține picături microscopice care ar putea conține particule de fecale, încărcate cu bacterii, viruși și alți agenți patogeni care rămân pe suprafețe ore întregi. Din același motiv este important să ne amintim să închidem capacul înainte de a trage apa, reducând riscul de a contracta boli care produc agenți patogeni precum Escherichia coli, Clostridium difficile, norovirus și adenovirus.

Diferite experimente, precum cel efectuat de Universitatea din Colorado la Boulder, au arătat nu numai că aceste particule se extind și fac acest lucru cu viteză mare, ci și că pot parcurge o distanță mare, care ar putea ajunge până la doi metri. Deși într-o casă curățată corespunzător, acest lucru nu trebuie să prezinte un risc, nu există nicio îndoială că cel mai bine este să reduceți riscul coborând capacul și, de asemenea, îndepărtând periuța de dinți din zonă.

Cum să ai grijă de periuța ta de dinți

Experții atrag atenția că cel mai bun mod de a preveni acumularea de microorganisme pe periuța de dinți este schimbarea frecventă a acesteia. În acest fel, timpul maxim în care ar trebui să o folosim ar trebui să fie în jur de 12 săptămâni.

Pe lângă închiderea capacului înainte de a trage apa la toaletă și ținerea periuței de dinți departe de toaletă, există și alte sfaturi pe care le putem urma atunci când o depozităm pentru a preveni acumularea bacteriilor. Asociația Stomatologică Americană recomandă ca acesta să fie depozitată în poziție verticală, într-un loc curat și bine aerisit și să fie lăsată să se usuce în mod natural.

Cel mai bine este să o așezi într-un pahar sau suport astfel încât să fie poziționată cu capul în sus. Este recomandat să vă spălați mâinile cu apă și săpun înainte și după utilizare. Pentru a vă păstra periuța de dinți curată, clătiți-o bine pentru a vă asigura că nu rămâne mâncare sau pastă de dinți pe ea, relatează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel