Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Japonia, China... Călătoria lui Moş Crăciun a început luni sub supravegherea atentă a armatei americane, care continuă şi anul acesta tradiţia monitorizării saniei pline cu daruri în seara de Ajun, potrivit AFP.
La ora 11:01 GMT, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a detectat pe ecranele sale radar primele semne de activitate la Polul Nord.
Călătoria este redată în timp real pe site-ul NORAD (www.noradsanta.org) şi pe contul de Twitter asociat (@NoradSanta). Mai rapid decât avioanele F-15 ale aviaţiei americane, Moş Crăciun distribuise deja la ora 16:00 GMT peste un miliard şi jumătate de cadouri în Oceania şi Asia.
Monitorizarea, realizată, potrivit NORAD cu ajutorul senzorilor cu infraroşu din nasul lui Rudolf, unul dintre cei nouă reni înhămaţi la sania lui Moş Crăciun, a devenit o adevărată tradiţie în Statele Unite.
Totul a început în 1955 cu o reclamă pentru lanţul de magazine Sears apărută într-un ziar local din Colorado, care îndemna copiii să-l sune pe Moş Crăciun.
Din cauza unei greşeli de tipar, numărul apărut în ziar nu era al magazinului, ci făcea legătura telefonică la NORAD.
Iniţial surprins când un băieţel l-a întrebat dacă este cu adevărat Moş Crăciun, ofiţerul de serviciu al NORAD din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat în joc. A dat instrucţiuni subalternilor să furnizeze informaţii despre localizarea lui Moş Crăciun şi a sunat la un post de radio local pentru a anunţa că pe cer a fost zărit un obiect straniu.
Circa 1.500 de voluntari, cărora li s-au alăturat anul trecut preşedintele Donald Trump şi prima doamnă, Melania, îi ajută pe militari să răspundă telefoanelor şi e-mail-urilor copiilor.
Nici măcar blocajul care afectează în prezent administraţia SUA nu a reuşit să oprească această tradiţie.b
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News