Moarte suspectă în Centrul Vechi. Tânăra ar fi fost ucisă de un gest des întâlnit la consumatorii de droguri. Sociologul Ana Bulai explică

Depresia este o boală înfiorător de gravă, iar combinația dintre antidepresive și alcool poate fi letală. Este declarația sociologului Ana Bulai, care explică cum au ajuns consumatorii de droguri să-și procure substanțele din cabinetele veterinare. Ana Bulai a precizat, pentru DC News, că gestul care ar fi dus la moartea tinerei din Centrul Vechi, Georgiana Ispas, este des întâlnit în rândul consumatorilor de droguri, aflați în sevraj. 

Georgiana Ispas, în vârstă de 22 ani, este o tânără care a murit, duminică, într-un local din Centrul Vechi, în care lucra. Ar fi fost în depresie, după o relație pierdută. Principala ipoteză este că cineva i-a turnat tinerei o substanță interzisă în băutură. Unii martori spun că se automutilase. S-ar fi tăiat cu un briceag, se mușca de mâini și se zgâria pe față. 

Centrul Vechi: Moarte suspectă a unei tinere drogată cu o substanță interzisă

Depresia, o boală înfiorător de gravă

"Depresia este o boală înfiorător de gravă. Din păcate, în România depresia este tratată superficial, de cele mai multe ori, netratată, pentru că oamenilor le este rușine să meargă la psiholog după stări depresive. Depresia este o boală. Ea presupune instalarea stări de tristețe, asociată cu dureri fizice, pe o perioadă îndelungată de timp. Componenta dureroasă a depresiei determină, în cele mai multe cazuri, consumul exagerat de sedative, tranchilizante sau antidepresive. Să nu uităm că principalele droguri din România ca incidență pe piața de consum sunt antidepresivele și consumul exagerat de antidepresive este una dintre principalele probleme în consumul de stupefiante în general", a explicat sociologul Ana Bulai, pentru DC NEWS.

Combinație letală

Cât despre posibilitatea ca moartea fetei să fie ca urmare a combinației dintre antidepresive, pe care le lua, având o rețetă, și alcool, sociologul spune că: "O parte din sinuciderile, inclusiv celebre, artiști sau actori importanți, cântăreți au murit din cauza combinației nefericite între antidepresive și consumul de alcool. Combinația este una letală. Orice persoană sub tratament antidepresiv ar trebui să aibă interdicție totală la alcool. Combinația induce stări catatonice și chiar moartea fără posibilitatea de intervenție". 

Trecerea de la ciupercile halucinogene la substanțe veterinare

"Praful îngerilor", substanța care se presupune că ar fi ucis-o pe Georgiana Ispas, este un anestezic veterinar, folosit în Occident. În urma cercetărilor efectuate, sociologul subliniază că "este cert în acest caz că în localul respectiv exista un mediu care să permită intrarea unei persoane care are astfel de substanțe. Există o modă, o dinamică a acestor droguri. S-a trecut de la ciupercile halucinogene și sarea de baie la etnobotanice, după interzicerea etnobotanicelor, consumul de antidepresive și apoi de droguri ușoare, după care importul de substanțe mai grele- Extasy, Crack-ul, LCD- a fost în creștere. De altminteri, eforturile poliției de diminuare, fără eforturile medicale de suplimentare cu metadonă duc la o criză pe piață și persoanele care se droghează încearcă să-și găsească substituenți și medicina veterinară și mai ales cabinetele veterinare sunt cunoscute ca centre care oferă astfel de substituenți de criză. Evident că cineva cunoștea efectul tranchilizant al potențialei substanțe care i-a fost pusă fetei în cocktailul respectiv. Rămâne să vedem dacă poliția certifică moartea din cauza acestei substanțe de proveniență veterinară sau din cauza combinației letale între antidepresive și alcool". 

Ipoteză în Centrul Vechi. "Praful", de la veterinari, pe sub mână

Profilul celui care toarnă un drog în paharul altcuiva

"Este o formă de demență care se întâlnește relativ des la persoanele consumatoare. Vor să testeze, pe de-o parte pe alții un drog care i-a fost oferit sau o substanță ale cărei consecințe nu le cunoaște sau preferă să le testeze pe altcineva înainte de a o consuma. Poate fi un act de răzbunare, de crimă, în condițiile în care știe care este efectul sau de diminuare perceptivă a rolului acestor substanțe. Considera că poate avea efecte pozitive asupra destinatarului și se constată, că în combinație cu alte substanțe, efectul este devastator. Oricum, este un act de deviere psihică, al utilizării unei substanțe cu potențial letal pe o persoană alta decât propria persoană. De obicei, în momentele de sevraj, când se asociază nevoia de drog, dar și frica de a încerca o substanță nouă, gesturile de a încerca pe altcineva sunt relativ des întâlnite, de a face experimente pe apropiați sau pe cine se nimerește pentru a vedea dacă drogul funcționează și pentru tine. Este o formă de demență, indusă de sevraj", a conchis sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel