Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului a făcut, în urmă cu o săptămână, o solicitare pentru ca actuala Poliţie a Animalelor să fie transformată într-un SMURD al animalelor.
Răspunsul primit astăzi îi dă speranţe fostului senator că solicitarea sa va avea o rezolvare favorabilă:
"Referitor la memoriul dumneavoastră, vă facem cunoscut faptul că a fost transmis, spre competentă soluţionare Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru siguranţa Alimentelor, solicitând măsurile legale ce se impun. Urmează ca, în termenul legal, instituţiile sesizate să comunice Secretariatului General al Guvernului şi dumneavoastră soluţia adoptată." se arată în răspunsul primit de la Secretariatul General al Guvernului.
Conform lui Marius Marinescu "FPAM a solictat executivului să transforme Poliţia Animalelor (entitate politizată, butaforică, în cadrul ANSVSA) într-un SMURD pentru animale. Acesta să funcţioneze pe tot cuprinsul ţării, zi şi noapte, cu număr unic de urgenţă pentru a salva necuvântătoarele. Tot această identitate să investigheze alături de Poliţia naţională cruzimile împotriva animalelor. Răspunsul primit de la Guvern ne dă speranţa că solicitările noaste vor fi puse în practică. Rezolvarea cerinţelor va duce la salvarea multor necuvântătoare, pedepsirea vinovaţilor, la prevenţie şi la educarea populaţiei. Protejarea animalelor este în simbioză cu drepturile iubitorilor de animale."
Solicitarea oficială a FPAM a fost adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și prim-ministrului Guvernului, Mihai Tudose. În ea se solicita "extinderea competențelor și atribuțiilor Poliției Animalelor din subordinea ANSVSA, astfel încât să poată funcționa eficient și prompt, zi și noapte, la nivel național, cu punerea la dispoziția populației a unui număr unic de urgență gen 112, în regimul unui SMURD al animalelor"; dar "şi participarea reprezentanților Poliției Animalelor la investigațiile Poliției Naționale cu privire la acte de cruzime asupra animalelor, sub monitorizarea organizațiilor neguvernamentale de specialitate, așa cum prevede art. 26 din Legea nr. 9/2008."
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu