Lupta cu rezistența la antibiotice ar putea lua sfârșit. Noi bacterii cu proprietăți antibiotice au fost descoperite într-un râu din Chile

Fotografie de la Edward Jenner: Pexels
Fotografie de la Edward Jenner: Pexels

Oamenii de știință au descoperit două bacterii cu potențial antibiotic într-un râu din Chile.

Descoperirea vine pe măsură ce căutarea de noi bacterii pentru a dezvolta antibiotice este una dintre cele mai mari provocări ale omenirii pentru sănătate, deoarece infecțiile bacteriene sunt din ce în ce mai rezistente la tratamentele medicale convenționale.

Cele două bacterii au fost găsite de cercetătorii de la Institutul de Științe Biomedicale al Facultății de Medicină a Universității din Chile (ICBM), potrivit Newsweek.

Se pare că acest lucru s-a întâmplat în timp ce cercetătorii testau capacitatea unei bacterii cauzatoare de holeră de a supraviețui în apă din râul Mapocho, care curge din Munții Anzi și străbate capitala Santiago din Chile.

Bacteriile sunt clasificate ca Pseudomona koreinsis I1, respectiv, Desemzia inserta I2 și acționează ca inhibitori ai agenților patogeni, potrivit declarației.

Aceasta înseamnă că acestea conțin potențial antibiotic promițător și ar putea fi utilizate pentru a combate rezistența la antibiotice.

O investigație ulterioară a descoperirii, într-un proiect finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Științifică și Tehnologică (FONDECYT) din Chile, va permite echipei să studieze moleculele antimicrobiene produse de microorganisme.

Acest lucru ar putea duce la noi formule care ar putea ajuta la abordarea crizei globale a rezistenței la antibiotice. Se estimează că 10 milioane de oameni vor muri anual începând cu anul 2050 din cauza tulpinilor multirezistente, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS ).

OMS a adăugat: ”Rezistența la antimicrobiene apare atunci când bacteriile, virușii, ciupercile și paraziții se modifică în timp și nu mai răspund la medicamente, ceea ce face infecțiile mai greu de tratat și crește riscul de răspândire a bolii, boli severe și deces. Ca urmare, medicamentele devin ineficiente și infecțiile persistă în organism, crescând riscul de răspândire la alții”.

Victor Garcia, un universitar de la programul de Microbiologie și Micologie al ICBM, care a condus echipa de cercetare, a declarat: ”Proiectul nostru are de-a face cu descoperirea și caracterizarea acestor molecule, în contextul problemei critice pentru umanitate, care este rezistența antibioticelor la bacterii”.

Citește și:

Amidonul din bananele verzi poate reduce riscul unor cancere cu peste 60%

Un amidon din bananele necoapte poate reduce riscul unor cancere cu peste 60%. Acest lucru a fost descoperit de un studiu de 20 de ani realizat de experți de la Universitățile din Newcastle și Leeds și publicat în revista Cancer Prevention Research.

Oamenii de știință au găsit și acest tip de amidon în ovăz, cereale, orez, mazăre și fasole. Cercetarea ar putea avea implicații importante pentru micșorarea tumorilor din intestinul superior, despre care medicii spun că poate fi dificil de detectat și diagnosticat.

Participanții la studiu au luat o doză din acest ”amidon rezistent”, echivalent cu cea care ar fi obținută prin consumul unei banane care nu este prea coaptă, caracterizată printr-o culoare verde.

Amidonul rezistent este un tip de carbohidrat care, spre deosebire de majoritatea celorlalte tipuri, nu este digerat în intestinul subțire. În schimb, fermentează în intestinul gros, hrănindu-se cu bacterii intestinale sănătoase. Aproximativ 1.000 de pacienți cu sindrom Lynch, o boală moștenită care crește riscul de cancer, în special în intestinul gros și rect, au luat doza în medie de doi ani.

”Am descoperit că amidonul rezistent a redus o serie de tipuri de cancer cu peste 60%. Efectul a fost cel mai vizibil în intestinul superior”, a declarat John Mathers, profesor de nutriție umană la Universitatea Newcastle, într-un comunicat citat de Agrifood.

”Doza folosită în experiment este echivalentă cu consumul unei banane pe zi: înainte ca acestea să devină prea coapte și moi, amidonul bananelor rezistă la rupere și ajunge în intestin unde poate schimba tipul de bacterii”, a mai declarat acesta.

Amidonul rezistent poate fi luat ca supliment sub formă de pudră și se găsește în mod natural în mazăre, fasole, ovăz și alte alimente bogate în amidon.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel