Jianu, măsuri pentru eficientizarea Start-Up Nation

Preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu afirmă că pentru eficientizarea programului Start-Up Nation este nevoie de alocarea de resurse umane suplimentare la Fondul de Contragarantare.

Corelarea eficientă între toţi actorii implicaţi în aprobarea dosarelor pentru România Start-Up Nation (SUN) este cel mai important factor pentru eficientizarea rezultatelor acestui program, a declarat pentru Agerpes, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

'Pentru eficientizarea programului România Start-Up Nation este nevoie de alocarea de resurse umane suplimentare la Fondul de Contragarantare. Din discuţiile purtate cu reprezentanţii celor două fonduri am înţeles că ar exista necorelări. Am impresia că pe undeva lucrurile se blochează. Programul România Start-Up Nation este un program important şi este nevoie de o corelare eficientă între toţi actorii implicaţi în aprobarea dosarelor, în succesul programului. Cei de la FNGCIMM sunt chiar de lăudat pentru munca depusă', a precizat Florin Jianu.

Conform datelor Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), puse la dispoziţia AGERPRES de CNIPMMR, ca urmare a măsurilor implementate până acum, numărul mediu de solicitări de garantare analizate a ajuns la circa 200 de dosare pe zi, din care aproximativ 40% sunt retrimise la finanţatori (bănci).

Până la data de 21 decembrie 2017, FNGCIMM a aprobat circa 1.500 de garanţii pentru beneficiarii Programului SUN, din care 1.000 au fost transmise la bănci, iar pentru un număr de 500 de solicitări este aşteptată emiterea scrisorilor de contragarantare de către Fondul Român de Contragarantare(FRC).

'În contextul în care finalul anului 2017 se caracterizează printr-un grad sporit de concentrare a solicitărilor de garantare în cadrul SUN, pe fondul creşterii presiunii termenelor de implementare a proiectelor finanţate prin acest program naţional, la nivelul FNGCIMM au fost luate unele măsuri organizatorice menite să răspundă fluxului crescut de solicitări, cum ar fi: creşterea numărului de salariaţi care au ca atribuţii analizarea solicitărilor de garantare prin ocuparea posturilor vacante în cursul anului 2017; alocarea de personal suplimentar, respectiv cooperarea personalului sucursalelor Iaşi şi Cluj, cu atribuţii de analiză şi aprobare a solicitărilor de garantare - 3 analişti plus 2 persoane care semnează la sucursala Cluj, 4 analişti plus 2 persoane care semnează la sucursala Iaşi şi un analist detaşat de la Filiala Craiova, un total de 8 salariaţi cu atribuţii de analiză; acordarea de atribuţii suplimentare pentru acordarea garanţiilor SUN unor salariaţi care au alte sarcini de serviciu în cadrul direcţiei de business responsabile', precizează reprezentanţii FNGCIMM.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel