Jeffrey Franks: FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal

jeffrey franks, fmi
jeffrey franks, fmi

Şeful misiunii Fomdului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, susţine că FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal ca şi condiţie pentru programul curent de finanţare acordată României, decizia asupra modului în care sunt reformate cheltuielile fiind una suverană.

Jeffrey Franks reiterează, în răspunsul formulat la scrisoarea primită din partea mai multor ONG-uri şi comunităţi online, faptul că România trece printr-o gravă criză economică, ceea ce a forţat guvernul să adopte măsuri dificile cu privire la venituri şi să facă reduceri drastice de cheltuieli, inclusiv în ceea ce priveşte indemnizaţia de creştere a copilului.

"Noi, Fondul Monetar Internaţional, am ajutat în realizarea unei atenuări a efectelor acestei crize oferind sprijin financiar ţării şi consiliere guvernului pentru a îmbunătăţi eficienţa operaţiunilor pe care le desfăşoară. Ca parte din dorinţa de a genera o eficienţă şi mai mare, guvernul şi-a revizuit programul de cheltuieli. Din păcate, multe dintre aceste măsuri sunt ineficiente - alocă resurse unor familii mai bine poziţionate financiar, în acelaşi timp neoferind destul ajutor unor familii foarte nevoiaşe. Sprijinim în mod ferm eforturile guvernului de a îmbunătăţi modul în care este acordată asistenţa socială pentru ca aceste inechităţi să fie luate în considerare", afirmă Franks.

Reprezentantul FMI în România afirmă că este cunoscută problema numărului limitat de creşe, lucru ce face dificilă acordarea de asistenţă copiilor între 1-3 ani. În alte ţări, spune acesta, astfel de lipsuri au fost abordate ca ocazii pentru diverse afaceri, permiţând unor mame să ia în grijă şi copiii altora, beneficiind de supervizare şi posibil ajutor din partea guvernului.

El reiterează faptul că FMI acordă o mare importanţă dialogului cu reprezentanţii societăţii civile din România şi că "am fi bucuroşi să avem în continuare un schimb de opinii cu dumneavoastră asupra acestui subiect sau a altora".

Mai mulţi reprezentanţi ai puterii au declarat, săptămâna trecută, că reducerea duratei concediului maternal la un an şi scăderea valorii indemnizaţiei pentru mame la valori cuprinse între 600 şi 1000 de lei au fost cerute de reprezentanţii FMI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel