Intervenția de la Crevedia s-a încheiat, după 5 zile de la explozii. O autospecială de stingere și un echipaj SMURD rămân la faţa locului 

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Dâmbovița a anunțat joi, 31 august, că pompierii au încheiat intervenţia la locul exploziilor de sâmbătă seară de la Crevedia şi orice pericol a fost îndepărtat.

Pompierii au încheiat intervenţia la locul exploziilor de sâmbătă seară de la Crevedia şi orice pericol a fost îndepărtat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Radu Popescu, a precizat că au fost golite toate cele trei cisterne şi astfel nu mai există risc de explozie.

La faţa locului a rămas o echipă de intervenţie cu autospecială de stingere şi un echipaj SMURD.

O zonă de siguranţă va mai fi păstrată, dar rămâne ca autorităţile implicate să stabilească limitele acesteia, informează Rador.

7 paienți sunt intubați și ventilați mecanic, iar 21 în stare medie sau ușoară, în urma exploziilor de la Crevedia

Amintim că mai multe explozii s-au produs, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Ministerul Sănătăţii a informat joi, 31 august, că doi pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, care se află internaţi în unităţi medicale din România, şi alţi cinci care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Dintre cei doi pacienţi intubaţi din România, unul este la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar altul la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni".

Potrivit MS, dintre cei 21 de pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, 8 sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 6 - la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", cinci - la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

Conform sursei citate, au fost externaţi 20 de pacienţi, iar trei au decedat. 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate.

Dintre aceştia, un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, el fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic. Evoluţie clinică favorabilă, arată MS.

Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Unul dintre pacienţii transferaţi la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică. Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Cei doi pacienţi transferaţi în Germania la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală.

Alţi doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic.

Pacientul transferat la Viena, în Austria, respiră spontan, este stabil hemodinamic, starea sa clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck - Germania sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

Pacientul transferat la Bergen - Norvegia respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel