Inspecția Judiciară: Procurorii, cercetați pentru neglijență și rea credință în cazul violului de la Vaslui

Inspecția Judiciară a început cercetarea prealabilă față de procurorul de caz și față de procurorul ierarhic superior care a instrumentat cazul de viol în grup de la Vaslui.

Potrivit articolelor invocate de Inspecția Judiciară este vorba despre exercitarea funcției cu rea credință sau neglijență, nerespectarea dispozițiilor cu caracter administrativ în conformitatea cu legea de conducătorul instanței sau al Parchetului. Astfel, ar fi vorba despre faptul că unul sau unii dintre magistrați nu și-au făcut datoria. 

COMUNICAT privind verificările efectuate de Inspecţia Judiciară referitoare la măsurile dispuse de judecători şi procurori în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

"Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Citește și: Jurnaliste amenințate cu violul la Vaslui. Aurina Petrea, mărturisiri zguduitoare

Cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă" şi art. 99 lit. m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente" din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

Cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate", se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel