Incendii în Canada, din cauza temperaturilor record. Sute de oameni, evacuaţi. S-a declarat STARE DE URGENŢĂ

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Vegetaţia din oraşul Lytton, Canada, s-a aprins din cauza temperaturilor extrem de ridicate, de peste 50 de grade Celsius. Locuitorii au fost evacuaţi, iar autorităţile au raportat peste 480 de decese.

Valul de căldură care a depăşit recordul de temperatură în vestul Canadei şi în nord-vestul SUA a dus la decesul a sute de oameni şi la declanşarea de incendii de vegetaţie.În Columbia Britanică, au fost raportate cel puţin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile.

„Aceasta a fost o adevărată criză de sănătate care a subliniat cât de periculos poate fi un val de căldură extremă”, a declarat dr. Jennifer Vines, ofiţer de sănătate din ţinutul  Multnomah. „Pe măsură ce verile noastre continuă să se încălzească, bănuiesc că ne vom confrunta din nou cu acest gen de evenimente”, a mai spus ea, citată de Digi24.

În prezent, 67 de incendii sunt active în British Columbia. 44 dintre acestea au izbucnit în ultimele două zile.

Oraşul Lytton, evacuat 

 

Primarul Jan Polderman le-a cerut locuitorilor să părăsească oraşul din cauza incendiilor. 

„Toți locuitorii sunt sfătuiți să părăsească comunitatea și să meargă într-o locație sigură”, a spus acesta. „Este cumplit. Întreaga localitate este în flăcări", a declarat Polderman pentru CBC News, citată de CNN. „Au trecut doar 15 minute de la prima scânteie și până când totul a fost cuprins de foc”.

Lytton are o populaţie de 249 de locuitori. Orașul cel mai apropiat, Merritt, a deschis un centru de recepție pentru evacuații din Lytton. Lytton a depăşit săptămâna aceasta de trei ori cel mai mare record de temperatură din Canada din toate timpurile, cu o temperatură de 49,6 grade Celsius, începând de marţi. 

Iată mai multe imagini plus clipuri video filmate de cei din zonă. 

 

În nord-vestul SUA, temperaturile din Washington şi Oregon au crescut mult peste 38 grade C, în weekend. Portland a stabilit maxime istorice câteva zile la rând, inclusiv 47 grade C, duminică.

Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a declarat starea de urgenţă din cauza „ameninţării iminente a incendiilor”, în timp ce Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA din Portland a emis o avertizare cu steag roşu pentru anumite părţi ale statului, spunând că viteza vântului ar putea răspândi rapid focul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel