Imigranţii din România care ar urma să vină în Marea Britanie pentru a profita de asistenţa socială odată cu ridicarea restricţiilor de a munci, vor primi beneficii minime. Asta au promis miniștrii britanici în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, informează Dailymail.
Ministrul imigraţiei, Mark Harper, a insistat luni că guvernul britanic se va asigura că ţara nu mai este "generozitatea întruchipată pentru "turiştii asistenţei" în 2014.
Imigranţii din UE care lucrează în Marea Britanie şi îşi plătesc impozitele vor avea dreptul la îngrijire NHS. El a sugerat ca obligaţia de asigurare medicală să se aplice tuturor studenţilor din UE şi celor care susţin că se pot întreţine singuri şi nu caută de lucru. Alte măsuri includ solicitarea ca imigranţii să părăsească Marea Britanie dacă nu reuşesc să obţină un loc de muncă după trei luni, sau nu pot dovedi că deţin suficiente fonduri pentru a se întreţine cel puţin şase luni.
Guvernul a refuzat în repetate rânduri să spună câţi români şi bulgari ar urma să vină în Marea Britanie după 2014. Ministrul imigraţiei i-a ignorat pe parlamentarii care i-au cerut să dezvăluie cifrele, spunând că nu vrea să sperie oamenii.
Harper a declarat că nu ar fi "util" ca publicul să ştie la ce să se aştepte atunci când controalele la frontieră vor fi ridicate în mai puţin de 11 luni. Există însă temerea că acest zid de secretomanie va împiedica primăriile, şcolile şi spitalele să se pregătească în mod corespunzător, potrivit Daily Mail.
Conform unor parlamentari conservatori, ar fi o "nebunie" să se deschidă frontierele Marii Britanii fără a i se da electoratului o idee la ce să se aştepte. Guvernul a efectuat un studiu cu privire la câţi dintre cei 29 de milioane de cetăţeni români şi bulgari ar putea veni În Regatul Unit când vor obţine drepturile depline garantate de UE, în ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu