Universitatea Transilvania din Brașov vine cu facilități suplimentare pentru studenții care s-au vaccinat împotriva Covid-19.
Studenții Universității Transilvania din Brașov care se vor caza în cămine vor beneficia de gratuitate pentru luna noiembrie dacă prezintă certificatul/adeverința de vaccinare.
Facilitatea a fost aprobată de conducerea universității, ca o măsură suplimentară pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul studenților, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, studenții vaccinați cu cel puțin o doză până în data de 1 octombrie și care fac dovada vaccinării nu vor plăti taxa de cămin pentru luna noiembrie.
La fel ca și în anul universitar anterior, cazarea în căminele universității se va face la capacitate restrânsă – maximum trei persoane în cameră, astfel încât să se respecte normele impuse de autoritățile sanitare.
Pentru anul universitar 2021-2022, în cele 13 cămine ale Universității vor fi cazați aproximativ 3.300 de studenți. La aceștia se adaugă alți 300 de studenți internaționali care vor locui în căminul 10. Studenții internaționali care vor studia la Universitatea Transilvania din Brașov vor fi cazați doar dacă vor prezenta un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ, cu rezultat obținut în ultimele 72 de ore anterior cazării.
Cazarea în campusul Universității Transilvania din Brașov se va face începând cu data de 27 septembrie. La Universitatea Transilvania din Brașov studiază peste 20.000 de studenți.
Intrată pentru prima dată în topul Times Higher Education, anul trecut, Universitatea Transilvania din Brașov îți păstrează prezența în prestigiosul clasament internațional, alături de universitățile de prestigiu din întreaga lume.
Universitatea Transilvania din Brașov se clasează pe locul 1201+, alături de alte 12 universități din România (Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București etc.)
Topul „Times Higher Education – World university rankings 2022” include peste 1600 de universități din întreaga lume și analizează performanța din mai multe direcții: predare, cercetare, transfer de cunoștințe, ori perspectivele de internaționalizare. În total 13 indicatori au fost luați în considerare pentru analizarea performanței fiecărei universități.
Primele locuri în clasament sunt ocupate de Oxford University, California Institute of Technology și Harvard University.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu