Germania va muta din Slovacia sistemul Patriot în Lituania pentru a proteja summitul NATO

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Germania îşi va muta sistemul de apărare antirachetă Patriot staţionat în prezent în Slovacia către Lituania pentru a proteja un summit NATO programat pentru iulie la Vilnius, a declarat Ministerul Apărării al ţării într-un comunicat, citat vineri de Reuters. Germania a staţionat două unităţi Patriot în Slovacia şi trei în Polonia.

'Pentru apărarea aeriană la sol (la summitul NATO), ne vom muta unităţile Patriot din Slovacia şi elementele de sprijin din Polonia în Lituania', a declarat ministerul, adăugând că acest lucru ar pune capăt desfăşurării în Slovacia. Un purtător de cuvânt al ministerului a refuzat să ofere detalii asupra elementelor cuprinse în desfăşurarea misiunii din Polonia.

Vezi și - Cancelarul german spune că este gata să reia contactul cu Vladimir Putin

Cancelarul federal german, Olaf Scholz, s-a declarat vineri gata să reia contactul pe tema Ucrainei cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu care el nu a mai discutat din luna decembrie, informează Agerpres, citând AFP. El a spus că va face acest lucru atunci "când va veni momentul".

Vezi și - Blinken se va duce în Finlanda pentru a discuta despre războiul din Ucraina

"Ultima mea discuţie telefonică datează de ceva timp. Însă eu am intenţia, când va veni momentul, să discut din nou cu Putin", a declarat Scholz înt-un interviu publicat de cotidianul Koelner Stadt-Anzeiger.

În ceea ce priveşte rezolvarea conflictului, "Rusia trebuie să înţeleagă că nu poate fi vorba de a pecetlui un fel de pace rece, care ar face ca actuala linie a frontului să devină noua frontiera între Rusia şi Ucraina, aceasta nu va face decât să legitimeze expediţia criminală a lui Putin", a insistat Olaf Scholz.

Olaf Scholz: Trebuie să ajungem la o pace echitabilă



"Dimpotrivă, trebuie să ajungem la o pace echitabilă şi condiţia pentru a o face este o retragere a trupelor ruse" din Ucraina, după declanşarea invaziei la începutul lui februarie 2022, a adăugat el.

Cu toate acestea, Olaf Scholz a refuzat să spună explicit dacă această retragere ar trebui să includă şi Crimeea, ocupată din 2014. Cancelarul german a apreciat că îi revine Ucrainei să definească ceea ce vrea exact.

Olaf Scholz şi Vladimir Putin au discutat ultima dată în decembrie 2022, timp de o oră, la telefon. La acea dată, şeful guvernului german îl îndemnase din nou, fără succes, pe preşedintele rus să-şi retragă trupele din Ucraina, în timp ce Vladimir Putin a acuzat Occidentul că duce politici "distructive". Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel