Funcţionari publici, implicaţi în tăieri ilegale de lemne. Pădurar trimis în judecată pentru mită

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un funcţionar public din județul Hunedoara a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Ca urmare a finalizării cercetărilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis, la data de 13.09.2021, rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, funcţionar public - angajat al unui ocol silvic, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi a altor 3 inculpaţi, fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită în formă continuată, conform Direcţiei Generale Anticorupţie.

În cursul anului 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au fost înregistrate mai multe sesizări privind comiterea mai multor infracţiuni de corupţie, de către funcţionari publici implicaţi în sprijinirea activităţilor de tăiere si sustragere fără drept de material lemnos, din pădurile aflate în paza şi administrarea Ocolului Silvic Brad.

Cum a primit pădurarul mită 



În fapt, angajatul ocolului silvic, în calitate de pădurar, în perioada ianuarie-martie 2020, a primit, în mod repetat, de la trei persoane, mai multe sume de bani sub formă de împrumut, material lemnos şi servicii constând în transporturi auto, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, cu privire la paza fondurilor forestiere aflate în gestiunea sa, permiţându-le astfel celorlalţi inculpaţi, în repetate rânduri, să sustragă material lemnos.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, au desfăşurat actele de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz, care au probat activitatea infracţională.

În cauză s-a colaborat cu B.O.S. - Alba - Serviciul Operaţiuni Speciale Hunedoara. Dosarul a fost trimis Tribunalului Hunedoara, instanţă competentă să judece cauza.

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează DGA Hunedoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel