FOTO: Așa arată Europa din satelit. Imagine de senzație

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Continentul nostru a fost surprins într-o fotografie din spațiu.

Continentul nostru, Europa, a fost surprins de un satelit într-o imagine extraordinară din spațiu, postată pe rețelele de socializare de pagina Comisiei Europene din România. „Imaginea a fost realizată cu ajutorul satelitului Sentinel-3, din cadrul Copernicus EU, programul UE de observație a Pământului”, se arată în descrierea postării.

Comisia Europeană intenţionează să creeze o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea spălării banilor

Comisia Europeană intenţionează să creeze o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea spălării banilor, printre alte măsuri, conform unor documente consultate de DPA. Conform proiectului, noua Autoritate împotriva Spălării Banilor va putea impune propriile sancţiuni financiare în cazul încălcării regulilor UE. Agenţia va coordona autorităţile naţionale de supraveghere şi le va sprijini în creşterea eficienţei în aplicarea reglementărilor europene.

Anterior, au apărut informaţii conform cărora Comisia Europeană vrea să introducă un plafon uniform de 10.000 de euro pentru plăţi cash. Conform Curţii Europene de Conturi, miliarde de euro din tranzacţii ilegale intră în economia obişnuită în UE în fiecare an, iar originea ilegală a fondurilor este ascunsă. Europol, autoritatea europeană de poliţie, estimează că valoarea tranzacţiilor suspecte în Europa este de sute de miliarde de euro, conform celui mai recent bilanţ.

Este finalul de eră a autoturismelor pe benzină și diesel



Comisia Europeană vrea să prezintă proiectul creării noii agenţii într-o săptămână şi jumătate. Apoi, statele membre şi Parlamentul European trebuie să decidă cum va fi implementat acest proiect, potrivit Agerpres.

Autoturismele diesel şi pe benzină şi-au trăit viaţa, iar viitorul este al celor electrice - Comisia Europeană ar putea propune miercuri reducerea la zero a emisiilor de CO2 pentru vehiculele noi în următorul deceniu, una dintre măsurile de mediu menite să combată schimbările climatice şi să pună în aplicare Pactul Verde european. 

Conform mai multor surse citate joi de AFP, Comisia Europeană are în vedere eliminarea completă a emisiilor auto începând din anul 2035. Cum vehiculele electrice sunt singurele care satisfac această exigenţă, ele vor deveni astfel singurele autorizate la comercializare pe piaţa autoturismelor noi.

În UE le-a fost impus încă de anul trecut producătorilor auto un plafon mediu de 95 de grame de CO2 pe kilometru, care va fi diminuat treptat până la 100% în 2035. Aceste cifre, aflate încă în discuţie, presupun o imensă constrângere pentru o industrie care până în anul 2027 va trebui să se adapteze în plus şi înăspririi normelor de poluare pentru motoarele termice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel