Facebook, probleme de securitate. Comisia Europeană, îngrijorată

Comisia Europeană a cerut luni explicaţii Facebook dacă datele utilizatorilor de internet din Uniunea Europeană (UE) figurează printre cele colectate de Cambridge Analytica, relatează Reuters.

Biroul pentru Protecţia Consumatorilor al Comisiei Federale pentru Comerţ a SUA (Federal Trade Commission /FTC/) a confirmat investigarea utilizării informaţiilor personale ale abonaţilor grupului american.

"În acest scandal recent există sau nu unele date ale cetăţenilor UE?", se întreabă comisarul pentru justiţie, Vera Jourova, într-o scrisoare consultată de Reuters, adresata directorului financiar al grupului Sheryl Sandberg.

"Regret, dar comunicatele oficiale ale Facebook, inclusiv cele ale directorului general, Mark Zuckerberg, nu mi-au alungat temerile", afirmă ea.

"Aceasta este deosebit de dezamăgitor, având în vedere eforturile noastre de a construi o relaţie între dvs. şi noi pe baza încrederii (...) Aceasta încredere este acum afectată", îşi exprimă regretul Vera Jourova, care o întreabă direct pe Sheryl Sandberg dacă este sigură că o situaţie similară "nu se poate repeta astăzi?"

Comisarul european a spus că doreşte un răspuns în două săptămâni.

Facebook, prejudicii grave de imagine și acțiuni în scădere


Facebook face obiectul unor critici după ce săptămânalul britanic The Observer şi ziarul american New York Times au dezvăluit că biroul londonez al societăţii Cambridge Analytica, foarte implicat în campania miliardarului Donald Trump în 2016, a colectat ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook.

În pofida scuzelor prezentate de Mark Zuckerberg, sondaje de opinie efectuate în Statele Unite şi în Germania au relevat duminică faptul că majoritatea populaţiei a pierdut încrederea în Facebook cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

Pe fondul investigaţiei amintite, acţiunile gigantului american au scăzut luni cu 6,5% - pentru prima dată din iulie 2017. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel