Congresul European de Horticultură (Europe Horticulture Congress - EHC 2024), este evenimentul major al anului în horticultura internațională și se desfășoară în acest an în București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12-16 mai 2024.
800 de participanţi, din peste 70 de ţări, 10 simpozioane, 11 tururi tehnice şi 3 tururi profesionale în cele mai importante zone horticole ale României - www.ehc.usamv.ro.
Organizarea Congresului European de Horticultură în România reprezintă o oportunitate deosebită pentru educație și cercetare, contribuind la schimbul internațional de idei și la promovarea conceptelor europene de transformare a mediului urban în orașe verzi. Aducerea acestui eveniment internațional în România, oferă studenților, cercetătorilor, profesorilor și profesioniștilor acces la experți și inovații de top în domeniul horticulturii, consolidând colaborările naționale și internaționale.
European Horticulture Congress - EHC 2024 este organizat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, alături de Ministerul Educației, Primăria Municipiului București, Societatea Română a Horticultorilor și Societatea Internațională de Științe Horticole (ISHS).
Congresul European de Horticultură se organizează din patru în patru ani, celelalte ediții fiind găzduite de Germania (Stuttgart - 2021), Grecia (Chania - 2016), Franța (Angers - 2012) și respectiv, Austria (Viena - 2008). Desfășurarea congresului în România, ca a V-a țară organizatoare, și în București reprezintă o ocazie unică, care se va repeta poate peste 60 de ani sau mai mult.
EHC 2024 încurajează participarea activă a tinerilor, integrând atât studenți, cât și profesioniști începători în comunitatea științifică prin formare și mentorat. Prin aceasta, se asigură continuitatea și viitorul cercetării în horticultură.
Congresul reuneşte 60 de keynote speakeri recunoscuți la nivel internațional pentru expertiza notabilă în domeniul horticulturii. Prezentările invitate acoperă o gamă largă de discipline și aduc în prim- plan cele mai recente descoperiri și cercetări în domeniu. Aici puteți consulta întreg programul
https://ehc.usamv.ro/program-overview/ .
Horticultură 2.0 – 10 simpozioane despre inovare şi tehnologii sustenabile în horticultură
Programul din acest an cuprinde 10 simpozioane, unde știința și inovarea se vor întâlni cu reprezentanţi ai industriei într-un dialog deschis despre când, cum şi de ce, se pot crea punţi pentru dezvoltarea durabilă a horticulturii europene și mondiale.
Tematicile celor 10 simpozioane sunt axate pe provocările actuale din domeniul horticol şi sunt:
- S01 Istoria horticulturii în Europa
- S02 Producția sustenabilă de legume, de la semințe la surse de stimulare a sănătății
- S03 Sisteme de producție pomicole pentru o dezvoltare sustenabilă și rezilientă
- S04 Viticultura și vinificația între tradiție și inovație
- S05 Arbuștii fructiferi, între oportunități și provocări
- S06 Horticultura ornamentală în serviciul societății umane
- S07 Horticultura urbană: de la culturile pe verticală la arhitectura peisajului
- S08 Resurse genetice în horticultură: screening, înmulțire, utilizare și conservare
- S09 Robotică, mecanizare și horticultură inteligentă
- S10 Post-recolta și calitatea produselor horticole
Post Congress Tours - Descoperă România prin tururile EHC 2024
Tururile tehnice și post-congress sunt concepute cu grijă pentru a le oferi participanților o experiență autentică, aducându-i în contact direct cu istoria, tradițiile și frumusețea naturală a țării. Fie că explorează castelele medievale ale Transilvaniei, degustă vinurile rafinate din Moldova sau vizitează peisajele pitorești ale Munteniei, fiecare experiență va contribui la construirea unei imagini complete și autentice a României. Congresul prin tururile sale tehnice și post-congres va ajuta la evidențierea resurselor naturale și culturale ale României, contribuind la consolidarea sa ca destinație turistică preferată în Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News