Efortul comun al Statelor Unite și al Emiratelor Arabe Unite de a promova agricultura prietenoasă cu mediul a atins suma de peste 17 miliarde de dolari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Reuters: Jucători internaționali importanți de pe scena politică a lumii fac tot mai mult eforturi pentru un viitor mai „verde”.

COP28 a evidențiat rolul crucial al agriculturii, potrivit lui Tom Vilsack, reprezentant al guvernului american, și necesitatea accelerării inovațiilor, conform ministrului Almheiri din Emiratele Arabe Unite.

Inițiativa Agriculture Innovation Mission for Climate (AIM for Climate) a fost lansată în 2021 la COP26 din Glasgow și beneficiază de finanțare din partea guvernelor, companiilor și a organizațiilor neguvernamentale.

La nivel global, aproximativ o treime din emisiile antropogene de gaze cu efect de seră provin din alimentație și agricultură, conform Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU.

AIM for Climate a anunțat aproape 80 de proiecte începând cu anul 2021, cu obiective de extindere a cercetărilor agricole, implementare a practicilor agricole durabile și reducere a emisiilor de metan.

"Consider că acest lucru a determinat oamenii să privească alimentația și agricultura într-un mod cu mult diferit," a declarat secretarul pentru Agricultură, Tom Vilsack, pentru Reuters, în cadrul conferinței.

"Și cred că acest aspect se reflectă, sincer, în faptul că această COP... a adus alimentația (și) agricultura în centrul discuțiilor la nivelul COP. Acest lucru nu s-a întâmplat în cazul celor 27 de summituri anterioare."

Finanțarea pentru acest efort a crescut de la 13 miliarde de dolari în luna mai, când SUA și UAE au co-găzduit un summit AIM for Climate la Washington, și de la 8 miliarde de dolari la COP27.

Totalul nou include 12 miliarde de dolari de la guverne și 5 miliarde de dolari de la părți neguvernamentale, precum companii și organizații umanitare, conform unui purtător de cuvânt AIM for Climate.

Cele 27 de proiecte noi anunțate la COP28 variază ca dimensiune între 500 de milioane și 150.000 de dolari.

Într-unul dintre cele mai mari proiecte, companii precum Bunge și Google, deținut de Alphabet, colaborează cu Nature Conservancy și statul brazilian Para pentru a extinde agricultura regenerativă, care se referă în general la practici precum reducerea lucrărilor de arat a terenurilor agricole și utilizarea mai redusă a pesticidelor.

Pentru prima dată, agricultura este un subiect major la summitul climatic din acest an, cu o zi completă dedicată pe 10 decembrie subiectelor legate de alimentație și agricultură.

"Noi înțelegem că trebuie să accelerăm inovațiile... pentru a putea transforma sistemele agricole alimentare în sisteme mai durabile," a declarat Mariam Almheiri, ministrul pentru Climă și Mediu din Emiratele Arabe Unite, pentru Reuters.

Grupurile de avocatură doresc ca națiunile și companiile prezente să se angajeze să abordeze în special emisiile de metan din agricultură, majoritatea provenind din producția de animale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel