Efectul țigărilor electronice. Riscuri cardiovasculare

Testele efectuate pe șoareci demonstrează că vaporii țigărilor electronice încetinesc frecvenţa cardiacă. 

Într-un experiment efectuat pe șoareci, țigările electronice afectează frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară în cazul șoarecilor. 

Potrivit Agerpres, duminică, în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA), în California, Statele Unite ale Americii,  oamenii de știință au studiat pe șoareci efectele asupra sistemului cardiovascular ale aerosolilor emiși de țigările electronice.

Țigările electronice conțin în general propilen glicol și glicerină vegetală, folosită in loțiunile pentru piele care ajută la menținerea hidratării dermei, sau în anumite cazuri ca aditiv alimentar. Efectele acestor substanțe sunt momentan necunoscute.

Conform acestui studiu realizat de institutele naționale de sănătate din Statele Unite, oamenii de știință au analizat pe șoareci efectele asupra sistemului cardiovascular al aburilor emiși de țigările electronice. 

În urma acestui studiu, au realizat că expunerea la aerosoli ENDS și fumul provenit de la țigările electronice au scăzut rapid frecvența cardiacă în cazul șoarecilor. 

[citeste si]

Este nevoie de cercetări mai amănunțite pentru studierea efectelor adupra utilizatorilor, au notat specialiștii într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel