Premierul Mihai Tudose i-a cerut, joi, ministrului Justiţiei ca în colaborare cu ministrul Agriculturii şi instituţiile de resort să elaboreze o normă legislativă internă care să permită menţionarea numelui firmelor care consideră România o ţară "de mâna a doua" pe subiectul alimentelor susceptibile de dublu standard.
"Poate găsim o modalitate, că până când facem noi nu ştiu ce normă europeană, poate facem o normă internă. (...) Sau măcar un cadru legislativ care să ne permită să spunem cetăţenilor ce firme ne consideră a fi o ţară de mâna a doua şi să-i tratăm şi noi ca atare", a declarat Mihai Tudose în deschiderea şedinţei de Guvern.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că baza discuţiei în găsirea unei soluţii juridice pleacă de la chestiunea unui tratament egal de care trebuie să se bucure toţi consumatorii, toţi cetăţenii UE.
"Sigur, vom colabora cu Ministerul Agriculturii, cu toate ministerele care pot avea conexiuni cu această problemă, dar, de principiu, cred că în discuţie se pune problema unui tratament egal de care trebuie să se bucure toţi consumatorii, toţi cetăţenii UE, indiferent că sunt membri ai unui stat sau altuia. Aceasta este baza de discuţie, aceasta este baza de la care vom porni spre identificarea soluţiei juridice, pe de o parte, soluţiei practice, faptice, pe de altă parte", a explicat Toader.
La rândul său, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a arătat că ministerul oferă în continuare presei detalii tehnice cu privire la subiectul dublului standard la unele produse alimentare, după prezentarea făcută miercuri de minister, dar nu poate da detalii legate de numele comercianţilor şi producătorilor în cazul cărora s-au descoperit produse alimentare susceptibile de dublu standard, întrucât există riscul unor procese, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu