EXCLUSIV  Droguri pe litoral. Informații oficiale: Nu se poate să sune imediat la DIICOT

Consumul crescut de droguri pe litoral a determinat Agenția Națională Antidrog să creeze un plan de acțiuni pentru sezonul estival 2018. 

Agenția Națională Antidrog a lansat, la începutul sezonului, campania Litoral fără droguri 2018 în stațiunile Mamaia, Vama Veche și Costinești, unde 32 de voluntari și polițiști au dus o campanie de informare a tinerilor cu privire la riscul consumului de droguri."Ne-am axat pe stațiunile unde vin tinerii, respectiv Mamaia Nord, unde am avut activitate mai intensă, Costinești, care a rămas stațiunea tineretului și Vama Veche. La Eforie, spre exemplu, sunt familliile cu copii mici, acolo nu există același impact", a declarat Cristian Oprișan, șeful Centrului Regional Antidrog Constanța, pentru DCNews.

"Au fost întâlniri interactive"

Din mai și până în prezent au avut loc 10 acțiuni în care au fost informați 2900 de tineri și au fost distribuite 1000 de materiale informative. "Printre altele am avut și un chestionar pentru cei de pe plajă. În timp ce completau acest chestionar, spuneau "Eu am niște prieteni care consumă" și atunci începeau discuțiile si vorbeau despre ce probleme de sănătate au avut și le-am recomandat să se adreseze centrelor din țară. Au fost întâlniri interactive, în timp ce completează încep discuțiile și spun "Dar în alte țări se consumă, la noi de ce nu se consumă?..." a mai declarat Cristian Oprișan. Mai mult, au existat și activități de prevenire în rândul șoferilor care au completat 200 de chestionare cu întrebări privitoare la cunoașterea legislației privind consumul de droguri și efectele acestora.

Nu există colaborare cu DIICOT

Reprezentantul ANA a explicat de ce nu există o colaborare între DIICOT și structura din care face parte. "Noi nu putem să îi sprijinim pe cei de la DIICOT pentru că spre exemplu, pe partea de asistență, vine din proprie inițiativă un consumator de etnobotanice și spune 'Domnule, am o problemă de dependență, am venit la dumneavoastră pentru că vreau să mă las'. Atunci el este evaluat în funcție de mai multe criterii și este introdus într-un program. El stă de vorbă după aceea, în aceste ședințe de terapie, cu psihologi, asistenți sociali și cu medicul nostru și toți au politică de confidențialitate. Adică el chiar dacă spune "și prietenul meu care îmi dădea mie droguri..." nu se poate să sune imediat la DIICOT să spună "uite ce mi-a spus el". Dacă vrea el, atunci îl îndrumăm spre DIICOT și spune ce are de spus", a mai explicat Crstian Oprișan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel