Dr. Alexandru Rogobete și prof. dr. Dorel Săndesc aduc actul medical mai aproape de oameni, prin caravana medicală organizată de Asociația pentru ATI ”Aurel Mogoșanu”.
„Medici pânǎ la capãt! Nu lǎsǎm pe nimeni în urmǎ! Împreună cu maestrul meu, Prof. Dr. Dorel Săndesc aducem actul medical mai aproape de oameni, prin caravana medicală organizată de Asociația pentru ATI ”Aurel Mogoșanu” Așa cum îmi place mie să zic: nu lăsăm pe nimeni în urmă! Rar mi-a fost dat să cunosc un medic mai popular și iubit decât Dorel Săndesc.
Încă o zi în care sunt foarte mândru și recunoscător pentru tot ce m-a învățat și continuă să mă învețe. Povestea de astăzi este despre medici. Meseria de vocație pe care am ales-o la rândul meu și care m-a determinat să mă dedic total dezvoltării unui sistem medical echitabil, performant și empatic. Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical. În Certeju de Sus, Județul Hunedoara, majoritatea seniorilor nu au mai fost consultați de un medic specialist în ultimii 10 ani.
Până acum 24 de medici de diverse specializări au consultat deja 105 pacienți. Medicină internă, cardiologie, oftalmologie și optimetrie, neurologie, ORL, Pneumologie, EKG, analize de laborator. Este minunat când vezi atât de mulți medici care fac cinste vocației noastre de vindecători și își dedică inclusiv timpul lor liber pentru a face bine oamenilor. Într-un cuvânt empatie.
- Societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul nu ajunge, nu poate sau este depășit. La fel ca puterea exemplului dat de Medici pentru România, care au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, asociația pentru ATI, arată prin fapte că pentru un grup de oameni inimoși nu există nu se poate. Și da, au atras inclusiv sprijinul sistemului privat, prefer să nu menționez numele companiilor care au susținut acțiunea pentru a nu exista interpretări, dar le transmit inclusiv pe această cale că apreciez foarte mult ceea ce fac.
- Relația medic-pacient este în sine un schimb foarte clar: în schimbul încrederii pe care ți-o acordă pacientul și apropiații săi, tu ca medic oferi tot ce este mai bun în tine. Întreaga pregătire, întreaga experiență, toată dedicarea și empatia. Fără încredere această relație nu poate să existe sau dacă există nu are cum să ducă la un final pozitiv.
- Medicii din România formează un corp profesional de excepție care și-a câștigat încrederea prin acte medicale de excepție, în cele mai multe cazuri. Vă rog să nu judecăm excepția drept regulă, pentru că ar însemna să picăm într-o capcană a manipulării care lovește direct și uneori iremediabil în această încredere în relația pacient-medic construită în timp, cu foarte mult efort și emoție, de ambele părți. Acestea fiind spuse, ne întoarcem în sat pentru a continua consultațiile. Fapta bună de sâmbăta asta: 100 de persoane consultate au fost depistate cu tulburări de vedere: 100 de persoane vor primi gratuit ochelari”, a scris Dr. Alexandru Rogobete pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu