De ce tot mai multe mașini iau FOC în mers

De ce tot mai multe mașini iau FOC în mers / Foto: Pixabay
De ce tot mai multe mașini iau FOC în mers / Foto: Pixabay

Tot mai multe mașini iau foc în mers în ultima vreme. Vezi în articol care este explicația specialiștilor. 

Tot mai multe mașini iau foc în trafic. Principala cauză a incendiilor este scurtcircuitul, explică experții, însă acesta poate fi produs nu doar de defecțiuni ale mașinii, ci și de modificările neautorizate aduse de proprietari, relatează Digi24.

Ultimul incident de acest gen a avut loc luni, în Craiova. O mașină a luat foc și a ars ca o torță într-un pasaj din centrul orașului. Șoferul a reușit să iasă la timp, însă autoturismul a ars în totalitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit.

"Aici putem discuta ca sursă de aprindere căldura degajată de corpuri incandescente și aici v-aș putea da exemplul convertoarelor catalitice, catalizatorului, prezente pe mașinile de generație actuală. Apoi apariția intempestivă a lichidelor combustibile în relaționare cu părțile calde, contactul cu părțile calde ale motorului, chiuloasa.", a explicat Ioan Baș, expert tehnic judiciar în procese pirogene și incendii.

VEZI ȘI: Un bărbat din Botoșani a ajuns la spital cu arsuri după ce a încercat să-și salveze mașina din flăcări

Alte cauze ale incendiilor auto

 

Pe lângă defecțiunile tehnice, o altă cauză a izbucnirii unui incendiu auto sunt modificările aduse de proprietarii mașinilor. Acestea pot suprasolicita întregul sistem electric.

"O instalație audio, de puteri mari, instalate și legate fără să fie consultat un specialist, apoi stații de emisie-recepție și vedem blocuri de lumini care creează un consum în plus.", a explicat Ioan Baș.

Pompierii susțin că focul se propagă foarte repede, iar dacă șoferul nu iese la timp din mașină totul se poate sfârși cu o tragedie. 

"În funcție de poziția de unde se inițiază incendiul și de materialele combustibile care sunt în mașină poate să dureze de la zeci de secunde, la câteva minute. Oricum un vehicul, odată aprins, arde foarte violent.", a declarat Sorin Caba, șeful ISU Bihor.

Dacă fumul iese de sub capota mașinii, aceasta nu trebuie sub nicio formă ridicată, pentru că aerul va alimenta și mai tare focul, susțin specialiștii. Incendiile se pot produce și la mașinile noi. Printre principalele cauze sunt accidentele sau deteriorarea carcasei de baterie de înaltă tensiune, sau a componentelor de înaltă tensiune, cum ar fi cablaje, mufe.

VEZI ȘI: Mașină în flăcări sub podul Băneasa din Capitală - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel