EXCLUSIV  De ce nu trebuie să ții o dietă drastică de slăbire. Dr. Cătălina Poiană: Orice om care este în această situație trebuie să înțeleagă / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Prof. dr. Cătălina Poiană, prorectorul UMF Carol Davila din București, a fost invitată la DC News și  DC Medical unde a vorbit despre cât de periculoase sunt regimurile drastice de slăbire.

Prorectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila a atras atenția asupra riscurilor la care suntem supuși atunci când încercăm să ținem cure drastice de slăbire. 

„De cele mai multe ori, lumea începe prin ianuarie, februarie, o cură drastică de slăbire pentru a intra în formă pentru vară, pentru mare. La mare te relaxezi, efort prea mare nu faci, stai pe șezlong, în schimb mâncarea se consumă. Tot ce ai reușit în trei, patru, luni se duce de râpă, după aceea.”, a spus Val Vâlcu.

„Ideea este că nu trebuie încurajat niciun pacient și nicio persoană să apeleze la asemenea regimuri drastice care aduc într-un termen scurt o scădere în greutate pentru că un asemenea regim nu poate fi ținut pe termen lung, nu este nici sănătos.

Fiecare pacient trebuie evaluat pentru eventualele comorbidități, boli asociate, factori de risc pentru că știți acea regulă „one size fits all” nu se potrivește aici și sub nicio formă un asemenea regim drastic pe care îl urmezi o perioada scurtă, scazi în greutate, dar ulterior pui în greutate poate chiar mai mult decât aveai în momentul în care ai început un asemenea regim.

Orice pacient care este în această situație trebuie să înțeleagă faptul că este o comunicare care trebuie menținută pe termen lung pentru că ceea ce trebuie să schimbăm la acești pacienți este stilul de viață și stilul de viață înseamnă tipul de alimentație, înseamnă exercițiu fizic și înseamnă terapie comportamentală atunci când există tulburări de comportament alimentar.

Practic, trebuie să înveți să trăiești altfel și în momentul în care percepi acest lucru și motivația este cea corectă, faci acest lucru pentru sănătatea ta, atunci din start motivația devine cu totul și cu totul altfel și rezultatele pe termen lung sunt cele pe care ni le dorim.”, a spus Dr. Cătălina Poiană. 

În cadrul campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!" a UMF Carol Davila, mai multe persoane au fost testate la Malul Mării pentru o serie întreagă de afecțiuni. Medicul a vorbit și despre reacțiile pe care le-au avut persoanele testate. 

„Ce spuneau persoanele care erau depistate cu indicatori de alarmă?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Inițial, când am început în 2021, a fost foarte bine venit pentru că veneam după un an și jumătate de pandemie când accesul pacienților la serviciile de sănătate fusese restricționat și când noi veneam în întâmpinare a nevoilor și a problemelor, impactul a fost foarte mare.

În anul 2022 numărul persoanelor care ni s-au adresat a fost foarte mare, mai mare decât în primul an, și anul acesta și mai mare, ceea ce înseamnă că intenția noastră de a veni în întâmpinarea oamenilor, arătându-le că inclusiv în perioada de vacanță trebuie să fie preocupați de sănătatea lor, și-a găsit răsunet.

Modul de a privi lucrurile a fost foarte diferit. Unii dintre ei n-au fost îngrijorați, alții au dorit informații suplimentare despre serviciile medicale cărora trebuie să li se adreseze, au fost și persoane care neagă aceste rezultate sau nu cred, simt nevoia să și le reconfirme. Psihologia umană, încă o dată, se dovedește a fi foarte diversă.”, a spus Dr. Cătălina Poiană la DC News și DC Medical. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel