De ce este important să ai un câine sau o pisică la bătrânețe. Descoperirile unui nou studiu

De ce este important să ai un câine sau o pisică la bătrânețe. Descoperirile unui nou studiu / Foto: Pixabay
De ce este important să ai un câine sau o pisică la bătrânețe. Descoperirile unui nou studiu / Foto: Pixabay

Află în articol de ce este important să ai un câine sau o pisică la bătrânețe. 

Deținerea unui câine sau a unei pisici poate încetini declinul cognitiv la persoanele în vârstă care trăiesc singure. A trăi singur - ceea ce este cazul pentru aproximativ o treime dintre americani - este asociat cu un risc mai mare de demență.

Dar un studiu pe aproape 8.000 de oameni sugerează că a avea un animal de companie ar putea reduce acest risc, făcând oamenii mai puțin singuri. Cercetătorii au analizat oameni care trăiesc în Anglia, în vârstă de peste 50 de ani, care au fost întrebați dacă locuiesc cu un animal de companie. Subiecții au primit teste de memorie pentru acest studiu.

Este normal ca memoria verbală și fluența să se înrăutățească pe măsură ce îmbătrânim, dar acest declin a fost mai lent la persoanele care trăiau singure și aveau animale de companie, scrie Daily Mail.

Constatările studiului



Dr. Yanzhi Li, care a condus studiul de la Universitatea Sun Yat-sen din China, a spus: "Compania oferită de animalele de companie ar putea reduce singurătatea și crește bunăstarea, în timp ce plimbările cu câinii ar putea ajuta la întâlnirea cu alte persoane, oferind un subiect de conversație".

"Rezultatele noastre au arătat că proprietarii de animale de companie au fost mai puțin probabil să fie izolați social decât cei care nu au animale de companie, ceea ce este un lucru bun pentru creier și reduce rata declinului cognitiv. Deținătorii de câini pot face, de asemenea, mai multă mișcare în timpul plimbărilor și pot dormi mai bine după ce sunt obosiți de aceste plimbări, ceea ce ar putea ajuta la funcția cognitivă.

Dar orice tip de animal de companie poate fi calmant, relaxant și poate ameliora stresul și anxietatea, în timp ce îngrijirea și hrănirea lor poate oferi un scop proprietarilor lor, ceea ce este foarte important pentru sănătatea creierului", a mai spus Yanzhi Li.

Dintre cei 7.945 de persoane în vârstă examinate în studiu, mai mult de o treime dețineau animale de companie și aproape 27% dintre ei trăiau singuri.

Memoria și fluența verbală



Memoria lor verbală a fost testată dându-le o listă de cuvinte și cerându-le să-și amintească acest cuvinte. Fluența verbală a fost măsurată cerându-le oamenilor să enumere cât mai multe nume de animale în decurs de un minut.

Pentru persoanele care nu locuiau cu nimeni altcineva, cei cu animale de companie au avut o rată mai lentă de scădere a abilităților lingvistice, chiar și după luarea în considerare a factorilor care le-ar putea afecta sănătatea creierului, cum ar fi vârsta, unele afecțiuni medicale și nivelul de exerciții fizice.

Descoperirile urmează dovezile anterioare că deținerea unui animal de companie îi face pe oameni să se simtă mai puțin izolați, în afară de celelalte beneficii pentru sănătate ale scoaterii unui câine la plimbare în fiecare zi.

Studiile anterioare au sugerat că persoanele cu animale de companie sunt mai rapide din punct de vedere mental și au o funcție executivă mai bună - ceea ce ajută la planificare și rezolvarea problemelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel