Cutremur puternic în Turcia. Pagube și persoane transportate la spital

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Agerpres
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Agerpres

Un cutremur s-a produs în această seară în Turcia. 

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a provocat vineri răniţi şi pagube materiale în provincia Erzurum, în estul Turciei, a informat vineri agenţia turcă de stat Anadolu, transmite EFE, scrie Agerpres. 

Cutremurul, cu epicentrul în Koprukoy, la aproximativ 50 de kilometri est de capitala provinciei, a dărâmat câteva case rurale şi a provocat fisuri în alte clădiri, a precizat agenţia.

Persoane transportate la spital 



Echipele de sănătate au fost nevoite să transporte la spital două persoane rănite de dărâmături.

În plus, un sat a fost izolat de o alunecare de teren pe şosea, iar autorităţile au trimis corturi în zonă pentru cei ale căror case au fost afectate.

Cutremurele de până la magnitudinea 5 sunt frecvente în mai multe regiuni din Turcia şi, de obicei, nu provoacă pagube majore.

Trei cutremure, produse miercuri seara în Vrancea

Un cutremur produs la mică adâncime s-a produs miercuri seara în România, în județul Vrancea. Seismul a avut loc cu câteva minute înainte de ora 21:00. 

”În ziua de 17 Noiembrie 2021, la ora 20:52:55 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 29km. Intensitate: I

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79km V de Galați, 81km NV de Brăila, 108km NE de Ploiești, 108km S de Bacău, 113km E de Brașov, 149km NE de București, 179km S de Iași, 190km NE de Pitești, 200km NV de Constanta, 209km SV de Chișinău”, se arată într-o comunicare oficială făcută de INFP. 

Alte două cutremure, produse în dimineața zilei de miercuri. 

Citește mai multe aici!

Cum trebuie să procedați în urma unui CUTREMUR puternic

 

Dezastrele sunt evenimente produse din cauze naturale sau provocate de om care duc la pierderi omeneşti şi la pagube materiale foarte mari, fiind necesară acţiunea unui număr foarte mare de forţe şi mijloace de intervenţie.

Deşi riscul producerii unor astfel de evenimente din cauze naturale nu poate fi înlăturat, prin eforturile conlucrate ale cetăţenilor şi instituţiilor, se poate diminua amploarea consecinţelor prin activităţi efectuate înaintea manifestării diferitelor tipuri de riscuri, acţionând corect pe timpul producerii situaţiilor de urgenţă şi participând la activităţile de prevenire la starea anterioară producerii evenimentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel